Follow the Red Dot to Nowhere

Haha, de är så söta! Att det kan va så kul att följa en röd prick.


Gaaaah!

Börjar på folkhögskola på fredag!! Fick en plats efter många om och men, måste fixa fram mina betyg och ta med dem på fredag. Ska träffa klassen lite, tur att de slutar tolv på fredagar. Hoppas på ett bra schema. Fuck, vad spännande och nervigt. Hoppas verkligen jag trivs bättre där än på komvux! Ska fan kämpa med min skoltrötthet, inga undanflykter nu. Är det jobbigt så är det jobbigt, just deal with it and move the fuck on. Största frågan just nu: Vad ska man ha på sig?

Frida, Fanny och Lilly var här och lämnade katterna idag, de hade äntligen kommit hem efter sina äventyr i naturen. De inspekterade sin nya miljö och verkar trivas bra för båda ligger och sover nu, en i sängen och en på mattan. De är nog uttröttade efter att ha jagat laserstrålen som Fanny höll på med :p


Den grå/bruna heter Juniper Azalea "Juni", Azalea efter scenen där vi såg The National och Mumford och flera. Den svart/vita heter Cornelis Leander, bara för att det är sött :p Måste komma på ett nickname på Cornelis.

Later!

Goin' to the Chapel and we're...

Är helt insnöad på bröllop för tillfället och ville se hur mycket man kunde få ut av mitt korta hår så jag gjorde en uppsättning idag. Detta får bli ett bildinlägg, orkar inte skriva nåt mer :p





Later!

Sötnöt!

Har städat heeela dagen och sen på kvällen drog vi till Fridays hus för att hämta kattungarna som ska bo hos mig. De hade dock gömt sig så får hem dem nån annan gång :p
Filmade Lilly när hon gick, så sööööt! Har inte sett henne gå förut så det var kul. Pappa trodde jag följde efter henne och skulle ta kort, "va seg kamera du har". Haha :p Filmen blev sned så ni får böja huvudet.


Grattis!

Har under fredagen varit i Borås, blivit inbjuden till bröllop och tillfrågad att sminka och fixa hår på bruden Amela i maj! Gaaah, askul och lite läskigt såklart ;) Men det kommer bli finfint, jag har faith i mina skills. (Och ja, jag har redan börjat spåna på idéer, you know me) Haha. Efter Borås blev det klippstuga hos Emelie. Klippte håret på Emelie (lugg!), lite småklipp på Amra och sen stort klipp på Louise OCH stor förändring i hårfärg. Super pretty all around. Tur det, sistnämnda lilla Louise fyller ju 21 idag! Woho, välkommen till klubben! Hon ska firas senare idag, jippi.

Pics, inga före-bilder dock, tänkte inte så långt:


Mobilkamera utan blixt i dimmigt ljus så färgerna är ju inte direkt exakta, but you get the picture ;)

Och såhär såg jag ut idag:



Idag fyller inte bara Louise år utan lilla Lilly blir ett år! Känns galet att det redan gått ett år sedan hon föddes, men ändå känns det som att hon alltid funnits typ :p Grattis lillunge, sötare ettåring får man leta länge efter :)

Later!

I had a secret meeting in the basement of my brain

Är så sjukt jävla trött på mig själv och min oförmåga att klara av att göra saker som andra tycks klara av utan problem.
Efter våren och min konstanta ångest inför allt som har med skola och jobb att göra så skulle jag få sommaren att vila upp mig och förbereda mig inför hösten då jag ska ta tag i allt återigen. Har haft en go sommar med, till skillnad mot innan, mycket lite ångest, både pga kemikaliska hjälpmedel såklart och att jag trängt bort alla tankar om hösten (kan inte ens skriva skolstarten rakt ut nu utan att få en klump i halsen lika stor som Kebnekaise typ). Försökt att bara leva i nuet och har haft kul och kunnat slappna av. Har denna lediga och ångestfria sommar hjälpt? Inte ett skit verkar det som. Ju närmare hösten vi kommer desto värre blir denna fucking skitkänsla som kallas ångest. Medicinerna hjälpte som fan i början och fram till för ett litet tag sen, men nu kan inte ens dem blockera de tryckande, kvävande, bubblande, får-mig-att-vilja-slå-huvudet-hårt-i-väggen-och-skrika-rakt-ut-känslorna. Fuck fuck fuck. Varför?
Vill inget annat än att klara av att ta tag i studierna fullt ut ju. Min största önskan skulle vara att bara kunna göra skiten utan att tänka på det och sen gå vidare till universitet och jobb. Men det funkar inte för mig, inte än verkar det som.
99% av tiden är jag stora starka Sofia som älskar allt och alla och inte har några problem att prata, skratta och vara vanlig och ovanlig och jag trivs otroligt bra med livet i övrigt. Alla vänner, familjen, släkten, min lägenhet, min personlighet, allt. Men en procent, den procenten som handlar om praktiska saker som de flesta klarar av med lätthet, krossar mig som att jag vore en myra som blev trampad på. Skulle helt seriöst vara lättare för mig att gå till Haparanda och tillbaka än att bara ringa ett samtal eller något annat som har med skola och jobb att göra. Alla celler i kroppen kämpar emot bara jag tänker på det. Vill spy. Vill tuppa av. Vill springa en mil bara för att få ut frustrationen och stressen ur kroppen. Vill sova i en vecka, men kan samtidigt inte sova för att jag tänker för mycket. Vill krypa ur skinnet och känna lugn. Vill slappna av och andas ordentligt, men kan inte. Kan inte.

Vet ingenting. Fattar ingenting. Känner mig tom och fylld på samma gång. Vill inte ses som en liten trasig unge för det är jag inte. Är jävligt stark, men denna lilla lilla sida av mig tar över ibland. Tar över och kör över. Helt.

Vill att allt ska lösa sig och jag vet att allt löser sig, men väntandet gör ont. Meningslöst ont, eftersom jag vet att mina problem egentligen är helt dumma. Det är nästan det som är det värsta, när man från ett utanförperspektiv kan se på sina egna problem och se hur lätta de är om man jämför med andra, men ändå inte kan göra något åt ångesten som dessa problem ger.

Har skrivit långt nu, behövde skriva av mig. Tro nu inte att jag är ledsen, krossad och deprimerad för det är jag inte. Jag har problem med min ångest, that's it. Helt skilda saker, trots att man såklart kan bli ledsen och arg över att man har ångest. Är mest förbannad över att jag måste leva med den skiten. Tur att den nu för tiden är begränsad till skola, jobb och auktoritärer, förut hade jag ju social fobi och kunde inte ens lämna hemmet utan att få inre panik. Glad att jag inte har det längre, lite drag av det har jag ju såklart, men ljusååår från hur det var innan.

Började skriva inlägget med en ångestklump deluxe, men nu känns det bra. Kanske är bra att skriva av sig ibland. Vill bara inte missuppfattas och få folk att tro att jag är en svag liten trasig dam som måste tas i med silkeshandskar för att hon inte ska falla ihop totalt. Sån är jag inte och jag blir förbannad om någon tror det. Jag är mig själv, små defekter och allt. Vem har inte det? Nog för att mina defekter påverkar mig alltför mycket ibland, men ändå.

Allt löser sig. På något sätt. Peace, nu ska jag sova eller dricka kaffe, har inte bestämt mig ännu ;)


Avslutar på ett mer lättsamt sätt, se skillnaden! Ena en bild från i fredags på Way Out West, andra från igår. Ser trött ut på båda, men whatever. Visste ju att det var stor skillnad på längden, men jäklar. När man ser det på bild så ser man att det är typ två års hårväxt där. Oops. Men älskar mitt nya hår! Lätt värt.

Ska knapa ihop ett festivalinlägg så snart jag känner för det. Har liite bilder och filmer att gå igenom först.
Tired and wired we ruin too easy
sleep in our clothes and wait for winter to leave

Hold ourselves together with our arms around the stereo for hours
While it sings to itself or whatever it does
when it sings to itself of its long lost loves
I’m getting tied, I’m forgetting why

The National = Love.

Happy happy happy birthday!

Förstår det inte riktigt, men idag blir min lilla lillebror tonåring! Fatta! Helt sjukt. Graaaaaatttttttiiissss! 13 år, crazy crazy.
17 augusti 1997 satt jag och Alex hemma hos mormor och morfar och väntade på nyheten att lille Broseph äntligen var ute i världen. Inte visste vi att du skulle komma till världen så dramatiskt, men ut kom du och hookades upp till massa sladdar och slangar, men snart var du ute ur sjukhuset och vi kunde börja behandla dig som en docka. Tappade dig rakt i golvet en gång, sorry för det :p Klädde upp dig och satte dig i kartonger och korgar, vad ska man annars göra med en lillebror? Haha.
Nu får vi klä upp dig i massa coola kläder istället när du ska börja högstadiet och allt. Komplett med Justin Bieber/Surfer dude-frisyr i finaste hårfärgen så är du lätt sötaste tonåringen ever. Love you to pieces.


Hairtastic

Ska lägga ut festivalbilder och sånt i nåt kommande inlägg (det var wunderbart btw), men ville bara skriva ett kort inlägg nu och visa min förändring. Fick för mig att kapa av håret kl två inatt så jag tog frisörsaxen och började klippa! Är jättenöjd faktiskt, gött med kort hår. Gillade mitt långa hår, men det var dags för en förändring och jag har velat ha kort hår länge nu så igår var det dags. Har inte bestämt mig om jag ser yngre eller äldre ut med detta håret, kanske ser ut som min ålder...21, jäklar. Jaja. Älskart. Pics below. Later!


WAY OUT WEST!

Yes, idag börjar det! Ska packa, duscha och fixa mig, drar till Gbg nångång runt två. Ikväll blir det massa klubbgång och imorgon och på lördag Slottskogen. The National, Mumford & Sons, Håkan Hellström och typ en miljard andra ska ses, fuck I'm excited!

Later!

Morgon

Har inte kunnat sova så jag har tillbringat morgonen med musik, smink och hårfixning. Det sistnämnda är fortfarande en work in progress, har lockat håret och sen nålat upp det så att lockarna ska hålla. Ska ta ut det sen när jag är redo att dra ut. Ska till Kinna sen, lite systembolag och mataffär som behöver besökas. Ikväll blir det Öxabäck för att fira Elinush! Kul :)

Lyssnar på: LCD Soundsystem med Tribulations och Daft Punk is Playing at my House. De spelar på Way Out West, bara fem dagar kvar nu!!

Ser ut:



Nu ska jag dra på mig kläder. Later!

Bring on some colour and close ups


"Frankly, My Dear, I Don't Give a Damn"


Congratulations :)

Idag är det Fina Elinas födelsedag! 20 år! Woho, grattis :) Hoppas du har en fin dag, vi syns i (på, under? grammatik-fail...) helgen ;)

Lägger in en liten preview på min stil från igår, körde all out 40's glamour/pinup-weirdness. Ska fixa med mer bilder sen, tog ett antal igår. Later!


Dagen 2

Idag kom morsan och Oskar med tårta, blommor och present till mig så nu är jag ännu närmare biljetterna ;) Trevligt trevligt. När de gick så somnade jag rätt snabbt (efter att jag kollat på True Blood såklart), jag sover hela tiden nu när jag har blivit gammal. Ska kanske kolla någon film nu, ska kolla runt lite. Igår såg jag Sex and the City 2, blev så sugen på att köpa böljande långklänningar, träffa danska arkitekter, åka till New York... Åh. Vill.

Pics från dagen:


Later!

21, Las Vegas anyone?

Är nu 21 år och en dag gammal, crazy. Känns inte så farligt. Bara lite ;) Tack för alla gratulationer! Har sovit hela dagen idag, blev firad på natten med sång av bandet och lite shot, gött. Dansade och umgicks, trevligt. Vissa fick lite för mycket av det goda, haha. Tur att det inte var jag, inte roligt att vara bakis på sin födelsedag.

Nästa vecka ska Way Out West-biljetter köpas, fick  moneyz av Alex idag så nu är jag närmare inköpet, snajs. Kommer dock få leva på nudlar och vatten resten av månaden, men det kommer det vara värt för att få se The National! Nu ska jag vänta på att man kan se True Blood, kan nog inte sova än ändå. Later!


RSS 2.0