cause im the ninja kowabunga time

Det har gått typ en veckas sen jag skrev här sist, long time no see bloggisch.

Har haft en udda dag idag. Den började egentligen aldrig eftersom jag inte sov inatt. Gick till skolan utan en sekunds sömn, var en aning trött. Såg på OTH vid femtiden på morgonen och tårarna bara rann så mina röda ögon blev ännu värre, kan inte har varit en skön syn att se på mig idag. Gick till MM efter labben i nk b, köpte lite mat till mina grymt tomma skåp. Det var så jäkla ljust ute idag! Solen värmde till och med upp en lite! Awesomeness.

Var riktigt trött när jag kom hem, gick och skulle ta en nap på några timmar vid två och vaknade 22.58. Oops. Men det behövdes. Ska upp vid nio så jag ska sova några timmar till senare. Ska nog kolla Dawsons Creek på fyran sen, det går vid tre-fyra, I love Dawsons Creek! Nu ska jag kolla dagens avsnitt av Greek. Först ska jag bara lyssna klart på den här låten:


Later!

Onsdag

Sitter och lyssnar på The xx för att det har blivit bokade till Way out West i augusti. Ni anar inte hur extremt sugen jag är på att gå på festival i sommar!! Sitter till och med och kollar olika bands och artisters bokade spelningar i sommar för att se vilka som är i närheten av Sverige runt juni-juli och gissa vilka som kommer att vara i Roskilde och i Norge runt den tiden! MUSE! Om de blir bokade till nån festival här så bokar jag biljetter direkt! Drar dit själv om ingen vill med :p Fast det skulle kanske inte skulle vara så kul... Sen har jag antagligen inte så mycket pengar till biljetter om jag vill kunna betala hyran och det kan ju behövas. Kan inte någon bara ge mig ett jobb rakt i näven? Det hade löst ganska många problem faktiskt. Jag bara måste gå på festival i sommar, jag är fan 20, man kan ju inte bara tänka på pengaproblem - man måste ju leva lite också!

Nu ska jag duscha och fixa mig, sen städa... Yay.

Bara två veckor kvar till Alice nu!! Later!

Happy Mardi Gras!

Det snöar! WTF? När fan ska snöflingeockupationen sluta!!? Jag vill ha torr mark, grus under fötterna, svaga solstrålar i ansiktet (med spf 50 på för att inte få rynkor ofc) och blommor vid vägkanterna. INTE femton meter snö överallt.

Vaknade typ nyss, ska lägga mig tidigare idag så jag kan vakna vid en mer normal tid. Gjorde inte ett skit igår, verkligen nada. Ska försöka vara mer produktiv idag, men vi får se hur det går. Ska börja med att käka frukost i alla fall.

Detta var typ det enda jag gjorde igår; målade naglarna (kunde inte välja färg ;) och tände ljus. Kollade på OTH vid fyra-femtiden på morgonen, Joe Manganiello var med igen wiihoo! Lite väl scruffy, men så jävla lång och så jävla stor, jag svimmar :p



Later!

Eftersom det är alla hjärtansdag idag, och jag inte har någon egen kärlek, så får man väl ha lite världskärlek då! Och vad passar då bättre än att lägga in den här videon? Wunderbart.


Fudgeness

Sitter nu hos päronen igen och har min kära dator i knät. Oj, tänker ni då; funkar den igen? Nej, är svaret på denna fråga. Har kopplat in den i platt-tv:n och använder alltså en 42 tumsskärm nu :p Lite annorlunda. Min skärm är paj, men själva datorn funkar. Tangenterna är ganska tröga dock. Inte konstigt när man får ett helt glas vin (spetsat med vodka, hehe för dig Louise:p) över den. Fattar inte hur man lyckas förstöra TVÅ laptops på en kväll???! Inga drickor skall någonsin drickas i närheten av min dator igen!

Ska spara över alla bilder och annat viktigt på usb och cd så att jag har en backup. Sen får vi väl se om skärmen bestämmer sig för att funka eller om jag får köpa en ny dator. Ska kolla upp hur mycket det kostar att laga också, men när Alex lagade sin skärm på sin laptop kostade det 5000 och då kan jag ju lika gärna köpa en ny istället. Som  inte har sirapströga tangenter.

Igår var jag också här och vi hade melodifestivalkväll med Kanadainspirerat mys. Pappa gjorde kanadensika blåbärspannkakor, flapjacks tror jag de hette, och så hade vi lönnsirap på såklart. Idag har vi varit på kalas för Fanny som fyller hela sju år imorgon, galet. Redan sju år, fattar inte. Fanny tappar sina tänder nu när Lilly börjar få sina :p Har varit i två affärer också och fixat mat för att jag inte hade ett skit hemma. Nu är jag således pank. Känns kul när man har elva dagar fram till csn kommer... Jaja, man ska väl överleva ändå. Hoppas jag.

Later!

Åh

Den här låten har jag inte lyssnat på sen evigheters evigheter! Älskade den för några år sedan och nu hörde jag den på OTH nyss, fan vad jag har lyssnat och sjungit till den här, i used to looove it!

Den kommer mina grannar att få höra mycket framöver, och min fina stämma också ;)


enough stalling, woman!

Oj vad mycket jag har pluggat ikväll, helt slut är jag! Eller nej, inte så mycket pluggning kanske, jag sköt på det och gick och sminkade mig istället :p

Gissa vilken film som var inspiration! Kan det vara... Pocahontas?... New Moon?... The Goonies?...



...


...


... Avatar?



♫♪ I'm blue, dabididabida didabididabida ♫♪

Nu måste jag börja plugga, lates mah gates!

you may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

Här sitter jag och pluggar och är superresponsible... Neeh, jag kollar på Glee ;) Puck är så jävla snygg! Yum. Älskar Glee, it's goodness in a jar. With music-sprinkles on top.

Måste dock plugga snart, har rätt mycket att läsa. Typ 90 sidor sammanlagt. Jaojao, det ska man väl komma igenom på något sätt. Ord för ord, mening för mening and all that jazz. Efter provet är det en veckas leeeedigt!

♪♫imagine all the people, living life in peace♫♪

Sing it people!

Later!

Wha'sgoin'on?

Men va fan, nu gick lampan i badrummet och joinade hallampan i dödens mörker! Vad är det här!? Nu måste jag ju byta lampa, helvete. Båda lamporna i de rum jag har speglar i, är det ett tecken på att jag ska bli mindre fåfäng eller? IT'S NEVER GONNA HAPPEN, TECKENMAKERS!

Hoppas verkligen jag har lampor som passar nu, annars blir det jobbigt...

Dagens soundtrack

Är denna:



Good luck att få ut den ur huvudet Sofia!

Imma be, imma be - imma imma imma be
Imma be, imma be - imma imma imma be
Imma be, imma be - imma imma imma be
Imma be be be be imma imma be
Imma be be be be imma imma be
Imma be be be be imma imma be

Harakirilampa

Fan. Min hallampa har begått självmord. Är det meningen att man ska byta såna själv när man har flyttat? Jag har nämligen en svag känsla av att jag kommer att tappa lampan i huvudet när jag ska ta ner den... Fast jag lär väl inte byta ut den på nån vecka ändå, om jag känner mig själv rätt. Det finns ju andra lampor i lägenheten och vem behöver spegla sig innan man ska gå ut? Ok, det är väl jag som speglar mig mest av alla jag känner, men ändå...

Joråsåatteh...

Grymt sköna lektioner i skolan idag för övrigt. Bara egenarbete på båda och lugn atmosfär. Imorgon slutar jag halv elva, niiice. Måste dock plugga idag, jäkla svenska.

Gick till affären efter biologin och handlade lite för att jag kunde höra mitt eget eko när jag öppnade skåpen i köket. Måste dock gå till MM nån dag eftersom de inte har typ några vegetariska saker på Lidl förutom billiga grönsaker och pastagrejer. Får kanske gå dit imorgon efter engelskan så jag får inhandlat lite sojamjölk, sojayoghurt och quorn och sånt. Måste ju få i mig protein.

Nu ska jag relaxa lite, sen plugga. Diska och allmänt plocka upp borde jag också göra. Later!

nollnionolltvåtvånollettnoll

Såg precis An Education, vilken film! Bäst av de sex filmer jag sett på best picture-listan, vi får se om någon av de nästa fyra slår den. Ska inte höja filmen för mycket för om någon ser den sen om jag har sagt att den är skitbra så kanske ni inte tycker den är så bra. Förväntningarna får ju inte vara för höga när man ska se på film, det kan förstöra vilken film som helst. Se den och bilda er egen uppfattning. Men jag tycker den är bra i alla fall, mycket bra. Carey Mulligan är jättebra, Peter Sarsgaard är jättebra, Alfred Molina är jättebra, alla är jättebra. Behöver jag skriva bra en gång till?

Gick från skolan igår efter provet hem till hedbo och käkade tacos med folket, snajsigt. Sen helt plötsligt var jag på väg till Borås. Hur hände det? Jag, Ems och Louise såg i alla fall på Avatar äntligen! Den var bra, blev imponerad av folket som kommit på allt. Storylinen var också ganska bra, men jag tycker ändå inte den ska vinna Best Picture. Var inte hemma förrän vid halv ett nångång, så det blev inte så mycket skola idag. Har sammanlagt fem lektioner och ett prov kvar denna vecka, rätt gött. Tiden går så jäkla fort nu, det är redan den nionde februari. Känns som att vårterminen snart är slut fast den precis börjat.

Får se om det blir en film till ikväll, annars ska jag bara ta det lugnt. Kanske börja kolla igenom några sidor till svenskaprovet, har ganska mycket att läsa tror jag. Vi får se. Later!

Söndagen den sjunde februari kl tjugotre och tjugoåtta

Blev inredningssugen efter att ha spånat lite ideer med Gunnel och morsan när de var här idag, så istället för att plugga på mitt prov jag har imorgon sitter jag här och kollar väggord och väggdekorationer. Har inte hittat något som sitter helt rätt med mig, är kräsen till tusen, men den här skulle va kul haha:


Blir nog inte direkt något sånt på mina väggar, men ändå :p

Gårdagskvällen kan sammanfattas med två ord om man känner sig ordfattig: Sång och Halsbränna. Det ena kul, det andra förjävligt. Kändes som att ha en arme av slagskämpar inombords, aj. Har nog aldrig haft värre halsbränna förut, tror att min kropp har blivit stressad av att bara ha fått några enstaka timmars sömn varje natt denna veckan. Plus alkohol och pepsi max såklart. Ska sova bättre veckan som kommer och vila ut ordentligt under lovet. Borde köpa pepsid duo också så jag kan ha det just in case. Har inte halsbränna så ofta nu för tiden, men när det väl kommer så är det överjävligt. Som att ha blåmärke på insidan.

Nu är det pluggeri som gäller, ska läsa igenom alla sidor och sen sova så gör jag frågor och annat under min lediga tid mellan lektionerna. Har faktiskt pluggat i tre timmar redan idag. TRE! Stolta borde folk vara över mig :p Har gjort alla uppgifter i engelskan från föregående veckor och för nästa vecka så nu behöver jag inte göra engelska på två veckor, najs.

Later!

Lördag

Gick och lade mig vid halv fyra igår, eller idag blir det väl. Hade en ytterst lugn kväll, tvärtemot vad mina grannar hade. Det var spring hela tiden och ibland så hög musik att det vibrerade i min golvlampa :p Och väggar, fönster, dator... Han som bor ovanför mig var faktiskt nere och lånade en tändare och frågade om det var för hög musik. Jag sa att det ibland var galet högt och han sa att han skulle sänka lite, men den kunskapen var nog bortblåst efter en timme för då var det högre än nånsin :p Fast det gör ju inte så mycket när det är helg, bara han inte spelar så högt på vardagarna. Och det har inte varit så hög musik nu på länge som tur är.

Kollade på Up och Precious igår, båda var bra, väldigt olika dock :p Precious (filmen, inte tjejen) var så jäkla jobbig ibland, man ville bara hoppa genom datorskärmen och slå till folk. Ett tecken på en bra film tycker jag, om man blir så engagerad så har regissören gjort ett bra jobb. Fyra av tio filmer har nu setts på, 6 filmer kvar till den sjunde mars, det ska jag nog klara av ;) Ska försöka kolla på filmerna som inte har fått best picture-nomineringar, men fått best actor/actress, supporting actor/actress. Om jag hinner och orkar. Jag har ju en vecka ledigt så då kanske jag hinner med det.

Nu ska jag hoppa in i duschen, måste fixa till mig inför kvällen även om jag inte vet vad jag ska göra. Någonting blir det i alla fall, ska inte vara hemma en lördagskväll. Vi får se vad kvällen har att bjuda på. Lägger in låten som jag lyssnat på tusen gånger denna veckan, den är så skön på något sätt, känns lite old schoolish.

Maxwell - Pretty Wings

Later!

done diddeli done

Klart med prov för dagen! Gick bra med tanke på att jag började plugga för nio timmar sen ungefär och har hunnit sova några timmar emellan. Såg Skins imorse också. Mycket man hinner med på kort tid. Bara vissa grejer jag fick hjärnsläpp på, så jag improviserade lite. Var tredje personen som var klar, det trodde jag inte eftersom jag brukar ta bra tid på mig på såna prov, bara engelskan jag brukar var färdig typ först på. Nu blir det Grey's och Vampy, sen lär jag väl slockna om någon timme :p Har fått i snitt två och en halv timmes sömn varje natt denna veckan, det ska ändras på till nästa vecka! Bara en vecka kvar sen är jag ledig, weehoo :)

Later!

(Dagens Jeff Buckley-låt är den här - Forget her)




her love is a rose pale and dying

Sommar...Längtar...Grillfester...Värme...

Jag fortsätter min pluggfördröjning och drömmer om sommaren. Kollar bilder från i somras och jäklar så ljust hår jag hade! See for yourselves:

Galet ljust! Ursäkta fulminen på andra bilden :p

 

Jag är jäkligt sugen på att slinga mitt hår i omgångar för att få det nästan blont till sommaren, men jag tror jag passar bäst i mer färgstarkt hår. Riktigt sugen är jag dock! Man vill ju alltid ha det man inte har. Har aldrig varit blond, bara strawberry blonde som ovan så det skulle vara kul att testa, men jag vill inte slita på håret i onödan... I-landsproblem deluxe.


DJ spin this record round

Ok, det här pluggandet går inte så bra. Har inte börjat än, lyssnar på musik istället. Vill dansa! Just nu är det den här som går på Spotify, jag utmanar er att lyssna på den här låten (spotifylänk) och inte börja dansa! Jag blir pigg i alla fall, bra om man ska plugga. Måste börja läsa nu!

QT!

Idag har Frida och LovelyLilly varit här ett tag, Lilly är snart ett halvår, kan ni fatta?? Galet. Kul att följa såna små sötnötter, hon snurrar runt, sitter och rör sig som bara den. Testar sin röst också ;) Cute cute!

När de skulle hem så följde jag med till Konsum och hämtade ut mitt efterlängtade Asospaket som äntligen kommit, nästan en vecka försenat. Så mycket fiiint! Allt har supersöta förpackningar och namn, pinup-tema på vissa. Cuuute!

 

So purdy!

 

Älskar namnen på läppglansen från Anatomicals:
i never fake strawberry milkshake
pinch my bum damson plum
harder, harder pina colada
super randy cherry brandy

Loves it.

Body washen heter Sugar coated candy apple soapy shower syrup och body krämen Toffee almond whipped body fudge, långa namn är bra. Jag bryr mig inte om om produkten är bra, förpackningarna är bara fööör söta! Det är utsidan som räknas, det vet vi alla ;)

Nu måste jag börja plugga! Later!

Music Maestro

Ok och nu till svaret på frågan som varit på allas läppar denna sköna morgon: Vad lyssnar Sofia på nu?

Är ni redo för denna groundbreaking information? Verkligen? Ok, då ska ni få svaret här:

Passion Pit - Sleepyhead!


Och

Passion Pit - To Kingdom Come


Sen så har jag ju lyssnat på Last Goodbye av Jeff Buckley några gånger också, men det gör jag varje dag för att jag inte kan få ut låten ur skallen! This is our last goodbye, I hate to feel the love between us die, but it's over HELA TIDEN!

Nu ska jag fortsätta lyssna genom min spellista, leytah!



you know it makes me so angry, cause I know that in time, I'll only make you cry, this is our last goodbye

Dangit

HELVETE, jag vaknade precis, somnade om efter sista alarmet! Har aldrig gjort det förut här på assberg, så jävla dumt. Min sista lektion för dagen har redan börjat :p Och jag har bara prov på morgonen imorgon så jag har typ helg nu. Fast fuck, jag borde ha varit i skolan idag, hade bara två lektioner direkt på varandra och slutar 10.30.
Min engelskalärare kommer nog inte vara så glad. Jag ska verkligen försöka komma till VARJE engelskalektion framöver så jag slipper få höra att jag är arrogant på betygsamtalet. Han undrade det förra gången om jag inte gick på engelskalektionerna bara för att jag kände att jag inte behövde för att jag redan kan bra engelska, känns ju skitkul att någon tycker att man är en "du kan inte lära mig något, jag gör som jag vill"-person. Men jaja, jag ska börja gå dit varje gång nu. Mitt nyårslöfte för 2010 ;)

Ett annat nyårslöfte, som egentligen inte är ett nyårslöfte utan ett allmänlöfte, är att börja träna. And guess what? Jag tränade i tisdags, good for me huh. Retade Alex igår för att hon har träningsvärk och fick nog lite Karma-backlash för nu har jag träningsvärk lite härochvar. Darn. Men det känns rätt bra ändå, gillar när det känns att man gjort något. Idag ska jag också göra något i träningsväg, vad vet jag inte ännu.

Nu ska jag käka frukost! Later!

Grab your umbrellas peeps, it's picture time!

Ok, förbered er på ett bildregn av rang! Har varit hedbohemma tills halv tio så har inte hunnit lägga upp något här förrän nu. Städade lite tidigare idag och sen när jag väntade på att Alex skulle komma hit så blev jag uttråkad och bestämde mig för att leka fotograf. Dock inte världens bästa bilder eftersom jag inte har batterier i min kamera så det blev mobilen som fick utnyttjas. Vill egentligen inte lägga upp bilder när det är så ofärdigt som det är, men skitsamma. Det ska målas i hallen och köket och badrummet vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. Hatar våtrumstapeten därinne, men det är ju jobbigare att fixa än resten. We'll see. Tavlor, lampor och annat ska upp på väggarna inom kort, då känns det nog mer hemtrevligt. Just nu känns det lite som ett halvt hem :p Det kommer nog bli super i slutändan dock, tar bara mer tid när man har csn och inget jobb.
På tal om jobb så måste jag verkligen börja söka det snart! Annars blir det en jäkligt tråkig sommar... Men men, on with the bildregn!

Vi kan ju börja med en bild på klantigheten jag råkade fixa när jag skulle diska, gick in för att tvätta händerna medan vattnet fyllde diskhon och fastnade vid min spegelbild som så många gånger förr. Kom ut och det var SÅ nära att skummet rann ut över golvet! Sprang och hämtade mobilen för att dokumentera såklart, så skummet var ännu större än på bilden.



Mer köksbilder:

Lite blandat, tusen halsdukar i hallen bland annat:


Badrum:

Ännu mer blandat:


Och till sist, något som inte funnits på denna blogg på lääänge; Egopics! Det mår man alltid bra av ju. Kände att jag behövde färg i denna vintervita värld så det blev en färglad sminkning idag, komplett med rosa glitternaglar!

Mitt hår har blivit så jäkla långt, I löv it!

Sådär, nu behöver jag inte ladda upp bilder på ett halvår :p


Later!

Don't you forget about me

I love John Hughes! Det var ett bra avsnitt av OTH idag tycker jag, kände igen massor av saker från olika favvofilmer.

Har försökt börja röja upp lite här, har sköljt disken och fyllt på vatten så nu återstår bara att diska. Orka. Ska kolla Greek istället. Sen måste jag dock städa så det ser mer presentabelt ut här.

Fick hem mitt paket från HQHair idag med Alex silverschampoo och min inpackning. Beställde samma som jag använt det senaste året, den bästa ever Absolut Repair från L'Oréal Professionnel. Jag köpte min förra i mars förra året och den börjar ta slut NU, fatta hur dryg den är! Och då använder jag den två gånger i veckan. Super.

Nu väntar jag bara på mitt paket från Asos som skulle ha kommit i fredags, hoppas det kommer snart. Det är bra att köpa saker som kommer senare när man är pank, det känns som att man shoppat fast man inte har slösat några pengar. Gött.

Later!

Here they are!

Ok, här har vi lite nomineringar:

Best Picture:

Avatar
The Blind Side
District 9
An Education
The Hurt Locker
Inglorious Basterds
Precious
A Serious Man
Up
Up in the Air


Har sett The Blind Side och Up in the Air, så åtta att se där alltså.

Best actor:


George Clooney, "Up in the Air"
Jeff Bridges, "Crazy Heart"
Colin Firth, "A Single Man"
Morgan Freeman, "Invictus"
Jeremy Renner, "The Hurt Locker"

 

Best actress:


Meryl Streep, "Julie & Julia"
Sandra Bullock, "The Blind Side"
Gabourey Sidibe, "Precious: Based on the novel 'Push' by Sapphire"
Helen Mirren, "The Last Station"
Carey Mulligan, "An Education"

 

Best director:


Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds"
Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker"
James Cameron, "Avatar"
Lee Daniels, "Precious: Based on the novel 'Push' by Sapphire"
Jason Reitman, "Up in the Air"

 

Best supporting actress:


Vera Farmiga, "Up in the Air"
Mo'Nique, "Precious"
Anna Kendrick, "Up in the Air"
Penelope Cruz, "Nine"
Maggie Gyllenhaal, "Crazy Heart"

 

Best supporting actor:


Matt Damon, "Invictus"
Woody Harrelson, "The Messenger"
Christopher Plummer, "The Last Station"
Stanley Tucci, "The Lovely Bones"
Christoph Waltz, "Inglourious Basterds"

 

Best animated feature:


"Up"
"Coraline"
"Fantastic Mr. Fox"
"The Princess and the Frog"
"The Secret of Kells"

Best original screenplay:

"The Hurt Locker"
"Inglourious Basterds"
"The Messenger"
"A Serious Man"
"Up"

Best adapted screenplay:

"District 9"
"An Education"
"In the Loop"
"Precious"
"Up in the Air"

Så där, 6 nomineringar bland dessa kategorier för UitA, 4 för IB och THL, 2 för TBS, 5 för Precious. Jag har lite filmer att se nu framöver. 7 mars smäller det! Då skiter jag i skolan dagen efter ;)

Nu börjar det

Kollar på Oscarsnomineringarna nu på CNN! Yay!

Här kan man se, om länken funkar då.

Loves it

The Filipino Prison Inmates are at it again! Denna gång med Jacksons koreograf och dansare från This is it-turnén, I love these peeps. De borde ha sånt här i svenska fängelser också, dans är nog bra som terapi!


Det närmar sig

Glömde att titta på Greek förra veckan, skandal! Tittar på det nu och ska se Desp.House efter det och sen blir det sömn.


Oscarsnomineringarna kommer ut om mindre än 17 timmar! Tio best picture-nomineringar att se på inom en månad då ungefär, ska klara det i år! Förra året såg jag tre av fem tror jag, i år har jag sett en av de som kommer bli nominerade hittills (ja, jag predictar att Up in the Air blir nominerad). Ska bli kul att se vilka som blir mest nominerade :)



Modcloth

Är inne och kollar igenom Modcloths utbud och det är helt sinnes vad mycket fint de har! Klänningar, kappor, accessoarer med mera med mera. Det var jäkligt länge sedan jag var inne där sist. Vill ha allt! Nästan, skorna var inga större höjdare. Men allt annat!

Gosh, ge mig pengar någon. Kan det inte bara ligga en påse pengar utanför min dörr någon dag? Tycker det hade varit snällt. Jag är shoppingssugen, men det bli ingen shopping för mig förrän den 25e om ens då... Ge mig ett jobb!

Herre. Gudars. Gud.

Ok, Quentin Tarantino presenting Eminem, Lil Wayne and Drake with Travis Barker på trummor, HOW COOOOOL IS THAT??! Hela Grammygalan har varit allmän epicness verkligen, bästa galan hittills! Galet bra uppträdanden! Bara så ni vet vad ni missar ;) Sömn är för svaga! Ok, jag behöver sömn nu egentligen :p

Later!


(Undrar om det är min sömnbrist som talar nu, men jag tror faktiskt jag tycker Eminem är lite snygg..hmm...vet inte vad jag ska tänka om det här :p)

(Lil Wayne är alltid snygg dock)

(Bara så ni vet)

RSS 2.0