Måndag är det idag, om ni inte visste det

Kom precis hem från skolan. Är galet trött, kunde inte somna på jagvetintehurlänge inatt så jag sov bara en halvtimme innan jag gick upp vid sex. Käkade frukost vid halv sju så nu är jag aphungrig och ska alldeles strax göra lunch.
Håller på att fixa hem senaste True Bloooood nu också! Bara ett avsnitt kvar nu tror jag, efter detta avsnittet. Tur att alla andra serier börjar snart så man har något att följa och fly verkligheten med ett tag. Greek kan man se imorgon, yay!
Har massor av skolarbete att göra idag...Kul. Engelska till förbannelse (inte så mycket egentligen, men ändå...), massa matte att fräscha upp minnet med (har inte ens öppnat matteboken ännu) och i svenskan ska vi arbeta med någon jävla stilskit i dagstidningar. Ska arbeta med en person i klassen imorgon på lektionen och sen har vi muntligt på fredag. Det ser jag ju fram emot. Så. Jävla. Mycket.

Helgen i korthet:

Lördag: Frida, Fanny och Lilly var här och jag bar LillaLilly för första gången. Var en chicken så jag satt bara ner, vill ju inte tappa ungen ;) Den ungen är verkligen galet söt! Fanny var också söt, hade varit hos frisören och hade fina flätor på ena sidan med typ lila färg, finfint! På kvällen bar det av till Louise och sen till Hotellet. Hade mycket kul! Alex fick låna mitt pass så hon kunde komma in, det har ju aaaldrig hänt förut. Och Samah blev tydligen arg på mig, den lilla nördungen :p Ramlade när vi var på väg till bilen, fick ett fint blodigt knä. Skyller på 14-cmsklackarna...

Söndag: Sov till typ tre, gick runt i morgonrocken hela dagen, tittade på Jake and Amir, käkade halvahalva för första gången på evigheter, gjorde läxor vid tvåtiden, gick och lade mig vid halv fyra, somnade nångång efter fem och gick som sagt upp sex.

Nu har det gått över en timme sen jag påbörjade det här inlägget, har hunnit ta lite klassiska Sofiabloggbilder med mobilen och käkat en knasig blandning av bönor, nudlar och grönsaker som en soppa. Tasty. True Blood är också klart så det ska jag se på strax! Pics below ;)





Later, peeps!


Laborless Land

Hade bara en lektion idag, engelska, och drog sedan hem direkt så jag var hemma före tolv. Rätt gött. Det som däremot inte var så gött var att jag var tvungen att gå till banken idag. Men det gick bra och svinfort så det var definitivt inte värt de svåra ångestkänslorna som kom innan jag gick in. Fortsätter jag att utmana mig själv med saker jag tycker är jobbiga så blir nog de ångestepisoderna färre och lättare att hantera.
Riktigt skönt att kontot är igång igen och ikväll har jag även beställt kort och internetbank så jag är nöjd med dagens accomplishments. Några steg närmare till katshing in Sofias pocket ;)

Efter banken drog jag direkt till busshållplatsen och inväntade bussen till Göteborg där Louise, Emelie och Amra var. Lyckades tappa min puderdosa när jag väntade, så den totalförstördes! Annoying, to say the least. När jag kom fram så drog vi till Movieline i regnet och jag tror inte vi hann vara där inne i fyra minuter innan Amra var uttråkad och beslöt sig för att roa sig med att skicka nördiga sms till min mobil. 24 sms hann hon med! Weirdo :p
Sen blev det lite Systembolag, Åhlens och Hemköp innan vi åkte hem, en halvtimme efter Louise typ. Snajsig bussresa som ledde till att jag hängde med till Kinna och snodde framsätet på Ems bil och drog till Willys med henne och Amra. Jag åkte med för att se om de hade något nytt ögongodis att spana på ;) They did. De borde bygga om Willys varje dag.
Jag vet inte hur många Din mamma-skämt jag har hunnit med idag, borde nästan be om ursäkt till Amras morsa ju ;) De blev bara grövre och grövre, haha. Men det är ändå inte i närheten av hur många såna jag säger till Alex varje dag!

Nu på kvällen har jag tittat lite på Sagan om ringen för att Oskar ville se den och sen har jag snott fjärrisen och bytt till Kristallen då och då. Sen hade jag och Oskar slagsmål/brottning till förbannelse, tror både jag och han kommer att ha blåmärken överallt imorgon! Skitkul var det i alla fall, man behöver definitivt inte fega när man slår honom, han kan ta allt :p Och han fegade definitivt inte när han slog mig, den jäveln tog fjärrkontroller och kuddar och allt han kunde hitta som var kul att slå mig med! Farsan och morsan var kanske inte så glada dock :p

Lyssnar på musik just nu och ser hur folk twittrar om att DJ AM hittades död idag. Så sorgligt när folk dör för tidigt och på sånt jävligt onödigt sätt som att överdosa. Förhoppningsvis blir folk inspirerade att ta bättre hand om sig själva och söker hjälp, så behöver inte den döden vara helt i onödan.

Långt inlägg, men whatevah, I'll do what I want! :p Later!

Dagen som gått

Vaknade. Fixade. Åkte till skolan. Bra lektioner. Gick hem. Käkade. Kikade runt på internet. Sov. Vaknade. Bråkade lite med broren. På skoj förstås. Gunnel kom. Gav broren present. Tjötade. Kollade på Vem vet mest (♥!). Kollade på Skolfront. Gunnel åkte hem. Kikade lite mer på internet. Nudlar. Pappa kom hem nyss. Och nu sitter jag här. Addera ett antal sms med ett antal personer så har ni min dag hittills. Typ. J. Tillman har också förekommit i min dag.

Nu ska jag läsa engelska! Later!

Snajsness

Oh crap.

X Factor har börjat igen. Bara att ta fram näsduken och torka bort lyckotårarna.

Click here, people!

Long Time No See

Har tagit en liten bloggpaus under veckan, men nu tänkte jag skriva lite. Jag har varit alldeles trött under kvällarna och inte alls orkat skriva nåt efter skolan. Kanske borde fixa mitt sömnschema så jag blir lite piggare ;)
Har varit i skolan varje dag denna veckan, går finfint! Eller jag har ju inte pluggat så mycket kanske, men jag har gått på lektionerna i alla fall. Blir nog bra det här.

Idag hade jag bara Historia och började 14.40 vilket var riktigt gött. Drog sedan hem och käkade och slöade lite och drog sedan upp till Louise. Vi tittade på Step Up 2, som jag inte sett förut, och sen lite på True Blood. Gosh, vad söta alla var i det första avsnittet! Rene var ju med också och farmorn. Var nästan ett år och tre månader sen jag började titta på TB ju, så det var kul att se lite av första säsongen idag. Nu är det ju bara två avsnitt kvar av säsong två och sen måste man vänta i tusen år till säsong tre, blää!

Haha, var nyss inne på pappas FB och kollade om Frida hade lagt upp nån ny bild på Lilly och det hade hon, sötnosen hade en ny klänning på sig och så såg jag att pappa hade kommenterat bilden med "helgulligt". Så söt han är, alltid kort och koncist och utan punkter eller stora bokstäver :p Tror att han kommer hem imorgon, men man vet ju aldrig med hans jobb. We'll see.

Blev jättesugen på att dansa när jag såg SU2, får se om det blir Hotellet på lördag kanske. Synd bara att Sibel ska dit, det blir alltid så konstigt när någon ska uppträda där. Mycket bättre med bara musik! Man får väl sitta på terassen då istället ;)

Nu ska jag fortsätta med min kväll/natt, ska väl sova om en stund...borde läsa lite historia först egentligen så jag har lite grund för morgondagens lektion.

Kisses på er, peeps!

We'll that sounded...weird.


Later!


Older Chests (it's a song you perverts! ;))

Borde väl gå och lägga mig snart eftersom jag ska upp vid sex, men vem orkar sova? :p Jag försöker komma i sovstämning nu i alla fall med te, musik och ett tänt doftljus. Tur att man bara har två lektioner och slutar tolv. Får väl sova nån timme när jag kommer hem. Eller så åker jag till Borås, måste köpa promenadvänliga skor som jag inte får skoskav av. Köpte två par på Visko häromdagen, men när jag hade på mig ett av dem i tre och en halv minut så skar högerskon av halva min häl typ. Det känns som att det skoskavet aldrig kommer att läka, det är fortfarande öppet och äckligt och jag fick det i torsdags! Bajs för att man har världens känsligaste fötter :( It sucks! Men konstigt nog funkar klackar bättre än låga skor. Man får ju ont i trampdynorna, men man får inte svinonda skoskav som aldrig läker.
Borde lämna in några par ankelboots som har stått i mitt rum i nästan två år, till skomakaren så han/hon kan klacka om dem. Har använt de flesta av de paren kanske bara två gånger innan klacken slets ut och jag kastade in de i mitt rum. Kostar max en hundring per par tror jag så det blir ju billigare än att köpa en massa ankelboots till hösten. Ekonomiskt ;)

Har inte gjort speciellt mycket idag alls, bara tittat på Pretty in Pink, som var mucho bra, och sen tittat på massa Jake and Amir, hilarious. Lyssnat på lite musik, målat naglarna. Har inte ens gått ur morgonrocken. En slappsöndag i högsta bemärkelse alltså.

Nu ska jag fortsätta med att strunta i att sova! Later!

Ps. Nu är klockan över tolv så det är den tjugofjärde och det betyder att Moster Gunnel fyller år. Grattis!

Dagens låt



Ain't No Rest For The Wicked - Cage The Elephant

Schlappsen

Söndag = Superslappardag. Nu ska jag kolla på Pretty in Pink!

Ps. Läste på fb att lillplutten ska heta Lilly! Supercute :)

Mina senaste 27 timmar

Var igår på Liseberg med födelsedagsungen och kollade på NRJ in the park. Dock valde min kamera att sluta fungera på grund av att den har fått sand i sig så det blev inte några bilder. Konserten var bra och jag har kommit fram till att jag ska gifta mig och få små tatuerade ungar med någon av tre medlemmar ur Dead by April, för gosh va snygga de var;)
Jag tror jag aldrig har sett så mycket folk på Liseberg förut och 97 % av folket var mellan 12 och 17, galet många fjortisar!

Efter Liseberg åkte vi hem till Louise där Emelie och Sabina hade festfixat lägenheten och sen började shottandet. Det tog inte lång tid innan jag satt/låg på golvet :p Helt plötsligt blev det klart att vi skulle till Stars så dit drog vi och tog några cider. Hemvägen tog lååång tid, men det var kul förutom att jag började må skitilla. Kom hem till Louise vid jagvetintenär och jag kastade mig på soffan och fick en fin blå hink bredvid mig som kom till användning fyra gånger under natten. Faaan, vad dåligt jag mådde sen när jag skulle vakna, bakis till tusen! Blev hämtad och när jag kom hem slängde jag mig på soffan och tog ipren och drack massa vatten och började må lite bättre så jag kunde käka nåt och sen blev jag lite mer normal. När jag äntligen kunde slappna av så ringde morsan eller farsan och sa att de stod utanför och att vi skulle se på min nyfödda lilla systerdotter! Fick slänga på mig kläder och hann inte fixa mig alls så jag fick gå med gammalt smink och oborstat hår :p

Hon var alldeles yttepytteliten! Föddes igår på Louise födelsedag så nu får de dela dag. Hon var bara 48 cm lång även om Frida nästan gick två veckor över tiden, galet mini :) Känns fortfarande helt overkligt att man har en till systerdotter! Fanny verkade jätteglad över sitt lilla syskon, som fortfarande inte har något definitivt namn, vi får väl se hur glad Fanny är om några månader ;) Får hoppas att de inte bråkar lika mycket som  jag och Alex gjorde när vi var små, hehe.

Några mobilpics först:




Trodde inte att vi skulle få igång kameran, men efter en stund pillande fick pappa igång den så här följer några bättre pics på den yttepyttelilla sötnöten:



Dagsfärsk liten bebbe med massor av blont hår!





Glada söta Fanny :) De har inte så futuristiska golv vanligtvis, renovering pågår ;)

Vågade inte bära henne för att jag är en liten chicken som har fått för mig att jag kommer att tappa såna små bebisar om jag håller dem. Väntar tills hon inte är alldeles nyfödd :p

Nu ska jag dricka två liter cola light och kolla i Cosmopolitan. Later!

Tjugo Veinte Ershi Kaksikymmentä Twenty Vingt Zwanzig

NUUU blir Louise tjugo!! Grattis lilla unge till vuxenheten! Ett år närmare till pensionen ;)



CongratsCongratsCongrats


Här får du en enkel tulipan på bemärkelsedan!



Syns idag om typ 17-18 timmar antar jag! Ha en awesome födelsedag! :D

Done, done and done.

Då var man hemma igen. Allt gick så bra så, fick info och scheman och sånt. Det var mycket mer folk än jag trodde som skulle läsa i år, tog åratal att gå igenom uppropslistan. Kände igen massa folk, men ingen som jag hatar var där ;) Mycket bra dag! Fick ett schema med en massa lektioner, men ska gå till varje lärare och se hur man gör med distansläsandet. Kanske går på vissa lektioner och sen gör resten hemma, typ som matte för det har jag bara en gång i veckan så det kan man ju gå på. Kan skriva upp tiderna ;) :

Måndag:
  • Svenska A kl. 09.35-10.45
  • Historia A kl. 10.50-12.00
Tisdag:
  • Engelska A kl. 08.15-09.35
  • Svenska A kl.11.05-12.20
  • Matte A kl. 14.35-15.50
Onsdag:
  • Historia A kl. 14.40-15.50
Torsdag:
  • Historia A kl. 09.40-10.45
  • Engelska A kl. 11.10-12.20
Fredag:
  • Engelska A kl. 09.45-11.05
  • Svenska A kl. 12.10-13.15
Och såhär normal ser jag ut idag :




Later!

Bloody important day

Håller på för fullt med att fixa mig, ska leta kläder snart. Lycka till säger jag till mig själv för att jag brukar ju få total meltdown när jag ska hitta kläder :p Men håret är typ klart i alla fall, det blir lockar idag. Lockarna kommer att lägga sig om någon timme så det ser mer naturligt ut, men så här ser håret ut i skrivande stund :



Läste nyss på Facebook att Frida har aj aj nu, vilket i vanliga fall hade varit negativt, men nu känns det som en bra sak ;) Snackade med henne igår och då hade hon också aj aj så jag HOPPAS att bebben tittar ut idag! Den har bra timing måste jag säga för min egen skull, för nu slipper jag tänka och oroa mig lika mycket för komvuxstarten, nu kan jag ju tänka på lillen istället :p

Nu ska jag fortsätta med iordningörandet!

Onsdag

Dear fictional character that everyone likes to worship and calls God, I'm tired! Har inte sovit en blund inatt så jag behöver lite koffein så jag piggnar till och kan vara vaken hela dagen och gå och lägga mig i tid. För ni vet väl vad som händer imorgon? Jo, lilla jag ska ju bli en upptagen jävel och börja pluuugga. Scary stuff. Nu kommer jag säkert att behöva vara tvungen att arbeta eller plugga tills jag blir gammal och dör, inte en dag kommer jag att vara helt ledig för att jag tycker inte semester räknas som helt ledig för att den ledigheten är tidsbegränsad och mycket kort. Så tekniskt sett, om man lever enligt min livsfilosofi så slutar mitt fria liv imorgon. Muntert.

(Varning: Det kaaan finnas vissa drag av ironi i ovanstående stycke)

Läste på bilddagboken att min kusin Tobbe har fått en lägenhet i Halmstad där han ska plugga, så grattis till dig! Jag vill också ha en lägenhet ju, fast inte i Halmstad utan i Göteborg helst. Men det blir väl antagligen här i Mark den första tiden för att det är närmare till skolan, lättare att få och något billigare, vi får väl se hur det blir. Fin kommer lägenheten att vara i alla fall ;)

Nu ska jag fortsätta med min morgon, så later!

Troo Buhluuod

Såg bilden nedan hos Perez tidigare idag och för en stund sen hos Emelie och nu har jag sökt runt lite och hittat fler bilder. Damn, vad jag behöver den här Fangtasia kalendern!


Oh, well hello Mr. January ;)







True Blood = ♥

From the one you left behind

Gick upp vid fem idag, sov i Alex rum så det var inte så lockande att gå upp ur sängen där. Har gjort min bloggrunda, tittat på lite videos och nu väntar jag på att Alex ska komma hem med min kaaamera. Har lite abstinens tror jag. Behöver ta lite meningslösa bilder. Åh, vad jag vill att Fridas envisa lilla bebbe ska komma ut nångång så man kan ta tusen übersöta bilder på den! Kom ut NU!!! Vi har väntat alldeles för länge nu...Kan bara tänka mig hur frustrerande det måste vara för Frida ju, jag hade klättrat på väggarna om jag var i samma situation :p Hon är nog förhoppningsvis lite mer tålmodig än mig ;)

Nu ska jag lyssna på musik (duuh, ovanligt ;)) och sen kanske jag ska kolla lite i min garderob och se vad jag ska ha på mig på torsdag. Det blir nog något tråkigt, har inget kul i min garderob alls känns det som. Kanske ska iväg till Kinna imorgon och kolla om jag hittar något där. Och SKOR måste jag leta efter, kanske drar till Visko för där har inte jag varit på minst ett år. Behöver platta skor som jag kan använda till vardags och det är inte det lättaste för mig att köpa för det är ju tråkigt utbud oftast. Hoppas jag hittar några snygga i alla fall. Och jag ska försöka att inte lockas av några klackar. Good luck ;)


Gårdagens Sofia, något omgjord ;)

Later!

00:43:54

Den här bilden får sammanfatta min dag. Jag har alltså druckit cola light, jag har posat till förbannelse och jag har sjungit till tusen låtar på Spotify och Youtube. Sen har jag kollat på True Blood också, men det blev inte dokumenterat ;) Har varit allmänt hoppig/borderline insane idag under eftermiddagen också, det fick Alex märka av :p Rejält.


Har förutom de saker jag nämnde ovan beställt mina böcker (1281 gick det på, bättre än det var från början iaf), hittat svenskaboken som jag då alltså slapp beställa, hittat en massa andra saker i mitt rum som jag inte sett på flera år inklusive fem pennor från mitt skåp på gymnasiet som låg i en plastpåse som jag gömt undan så jag slapp påminnas om skolan, och så hittade jag lite skrivböcker och mappar. Hittade också två BHar i C-kupa haha, det var ett tag sen jag hade det. I'm in E-town now :p

Nu tänkte jag att jag ska kolla på Pretty in Pink, men vi får väl se om det blir av. Brukar ju bli distraherad av annat. Kanske fixar med bilder istället. Kom på att jag knappt lagt upp några bilder från Kroatien så det måste jag ta tag i snart, det var ju en månad sen vi kom hem.

Later, peeps!

Frühstück

Fick inte många timmars sömn innan jag blev väckt för att vi skulle fira Oskar med fika på sängen. Det här blir nog det kortaste inlägget nånsin för nu har jag inget mer att skriva. Eller jo, nu ska jag äta frukost kan jag skriva också ;)


Födelsedagsungen

---

Yeah...den här sova-normalt saken funkar...inte...så...bra. Jag kollar på blogtv med soundlyawake istället samtidigt som jag leker med bilder i olika fotoprogram ;)





I could do this for hours, love love love it! :p

För det är ingen vanlig dag...

1631 kr kommer mina böcker att kosta tillsammans. Helvetes jävlar. Tror dock att jag kanske har svenskaboken hemma så då kanske jag kan spara 3-400 kronor, ska leta imorgon.

Har varit rätt så duktig nu på kvällen måste jag säga. Duktig för att vara mig såklart, andra folk gör ju såna saker hela tiden och tänker inte så mycket på det, men för mig är det...ganska stort. Har beställt CSN-papper, fixat pappas löneunderlags-e-mail, bakat såklart och nu kollat upp alla böcker jag ska beställa.

Nu är klockan över tolv och det betyder att det är Oskars födelsedag! Congrats! Klockan 12.27 den sjuttonde augusti 1997 föddes min fina lilla lillebror.





Later!

More

Bakade lite till, havreflarn denna gången!


Det var det enda jag fick skriva för Alex har snott min dator och kollar på Russell Peters :p

Later!

Ju mindre desto bättre, right?

Hjälp, någon krympte muffinsen!





Ok, jag gjorde några normalstora också ;)


Nu ska jag kolla friidrott! 100 m, Usain Bolt ftw ;)

Oddness

Dagens sammanträffande:

Jag håller på och kollar runt på recept till bakningen och hittar ett chokladmuffinsrecept som jag tänker prova. Klistrar in receptet på Anteckningar och upptäcker att den som lagt ut receptet heter Sarah Hentilä. Hur udda är inte det? Det finns typ hundra personer som heter Hentilä i Sverige och så tar jag just ett chokladmuffinsrecept som är gjort av en Hentilä och inte ett gjort av en Andersson, Johansson eller Lindgren. Weird.

Nu ska jag baka! Wish me luck ;)

Veckans på-repeat-låt

Kan nog inte räkna antal gånger jag har lyssnat på den här låten denna vecka, mååånga gånger är det i alla fall!


Aerosmith-Dream On

Dream yourself a dream come true

The best way to predict your future is to create it

Somnade tidigt igår och sov ändå till tre...Crap. Men vad ska man göra? Allt är knas med min sömncykel :p

Ska fixa ett e-mail från pappa till hans jobb snart, med en massa siffror och skit. Hatar att behöva göra sånt när han resejobbar och inte kan göra det själv. Ansvar suger :p Sen måste jag fixa lite skit till skolan och så ska jag nog baka också för att Oskar fyller ju 12 år imorgon. Får nog snorta lite kaffepulver så hinner jag med allt innan jag ska sova igen.


Ni anar inte hur många funnycatpics jag har på min dator :p

Later!

G'Nite

Tittade nyss klart på Jagad, som var bra, och hade skitsvårt att hålla uppe ögonen den sista halvtimmen, men nu är jag helt plötsligt pigg igen...Inte så bra. Kanske blir trött snart igen, det hade varit bra att gå och lägga sig innan solen går upp nån gång.

Säger godnatt till bloggen i alla fall, det kanske hjälper.



Night night!

Autumnish

När det är kallt ute stannar Sofia inne. Denna Sofia stannar visserligen oftast inne när det är bra väder också, men nu går det inte ens att vara ute på balkongen utan att frysa ihjäl. Då får man ta vara på höstvädret genom att lyssna på musik som mest passar på hösten, typ James Morrison, Damien Rice, Ray LaMontagne etc. Lugnare låtar med bra texter. Jag har lyssnat på musik konstant i sex timmar nu så det har blivit några olika band och artister. Tur att man har Spotify, annars hade man ju fått sitta vid Youtube och söka på varje låt, om man inte orkar ladda ner såklart. Just nu lyssnar jag igenom James Morrisons nyaste album och det är ett perfekt soundtrack till denna lördag. För mig i alla fall.

Annars tittar jag runt på olika inredningssidor och -bloggar, inget ovanligt alltså. IKEA-katalogen skickas ju ut nästa vecka! Det går ju såklart att titta igenom den på IKEAs hemsida, men det känns lite mer speciellt att sitta med den i handen och bläddra bland nyheterna. Hoppas på många fina saker. Speciellt soffor för det behöver jag extra inspiration av.

Dagens Sofia, osminkad, därför handen för ögonen plus att man ser mina sköna gröna naglar med silverglitterrand ;) :



Later!


Grrrrreat, as Tony the Tiger would say!

Haha, fan va bra de är! Ännu en flash mob från Bounce.


When words leave off, music begins

I'm tired, oh so tired. Sov på kökssoffan för andra natten (morgonen) i rad, behöver käka frukost så blir jag förhoppningsvis lite piggare. Jag känner att det är svårt att skriva ett sammanhängande inlägg när man är så här trött så det här blir nog ganska random. So in the spirit of randomness kan vi väl slänga in några textrader från låten jag lyssnar på i skrivande stund:

I've come to wish you an unhappy birthday
I've come to wish you an unhappy birthday
'Cause you're evil
And you lie
And if you should die
I may feel slightly sad
(But I won't cry)

Munter historia eller hur? ;) Bra är den i alla fall.

Idag vet jag inte vad som sker, jag tror inte jag kommer att göra speciellt mycket. Är mer på humör för att sega runt. Tittar på en typiskt klockan-ett-på-lördagsfilm på trean, The Brooke Ellison Story. Eller jag har den på i bakgrunden utan ljud för jag lyssnar på musik istället. Nu lyssnar jag inte på The Smiths längre utan nu är det Fink som gäller. Också good shit det där.

Nu vaknade Alex, så nu ska jag väl terra henne någon timme. Buh-Bye!

Too much of a good thing can be wonderful - Mae West

Varning! Detta inlägg kan uppfattas som något ego av vissa människor. Viewer discretion is advised.

Jag hittade svart tyll från förra Halloween i mitt rum tidigare idag. Först sprang jag runt med den på huvudet och lekte änka och sen blev jag en dödsbrud och efter det såg jag kameran och tog 117 foton av varierande kvalitet. Alex var liite trött på mig till slut ;) Här kommer resultatet. Bara att bläddra förbi om man störs av egenkära bilder.



Nu är det morgon igen...och jag är inte trött alls. Hoppas jag kan sova några timmar ändå, får försöka i alla fall. Jag är helt pigg av allt skrattande jag gjort åt Russell Peters och Robin Williams inatt. Funny funny. Men men...night night!

Desire is what makes upright mammals human

Hello peeps, vad händer? Själv sitter jag här och målar naglarna samtidigt som jag lyssnar på musik. Multitasking kallas det ;) Har lyssnat på The Smiths, Dream On av Aerosmith några tiotal gånger, Sufjan Stevens och min nyfunna kärlek J. Tillman. Jag lovar, lyssna på den här mannens musik och ni får ett bättre liv. Så fint, så fint.


J. Tillman-Firstborn

If you have to break
Save it for a friend
If you have to speak
Tell it like a condemned man
If you have to rule
Use an open hand
If you have to die
Kill the desires that you have

For The Widows In Paradise, For The Fatherless In Ypsilanti

Checklista för dagen:
  • Skriva ut en massa viktiga papper. Hoppas vi har bytt bläckpatronerna...
  • Beställa böcker för en miljard kronor. Bara en ungefärlig uppskattning, har inte kollat några priser ännu ;)
  • Leta upp en massa viktiga papper.
  • Gosh, jag kom ju på en massa andra saker jag skulle göra förut, men får hjärnsläpp just nu.
  • Och just det, banna mig själv för att jag struntat i att gå till banken ännu en vecka...:p
Sen ska jag ta det lugnt ikväll och kanske se en film eller så. En sak som ska blir skönt med att börja skolan igen är att man får tillbaka den där sköna nu-är-det-äntligen-helg-känslan på fredagseftermiddagen. Jag har ju haft helg varenda dag sen januari 2008 så det ska bli kul med lite "tuff" vardag också. Rutiner. Lite utmaningar för hjärnan.

Vill gå på massor av konserter i höst, så man får något att se fram emot och belöna sig med efter alla pluggerier. Ska kolla runt lite och se vad som händer i musikväg de kommande månaderna. Tänk er om The National skulle komma till Göteborg...vilket de antagligen inte kommer göra inom den närmaste framtiden, men ändå. Det hade jag kunnat plugga varenda dag i tre månader för. Typ.


(Shh, den här viskningen går till mitt lilla syskonbarn som envisas med att stanna inne i magen. Det är många som börjar bli otåliga på att få träffa dig härute, så om du skulle känna för det så får du mycket gärna komma ut idag. Den fjortonde låter väl som en bra födelsedag? Eller kanske den femtonde så du får samma dag som din storasyrra fast sex månader senare ;))

Later!

Igen och Igen

Idag vaknade jag sent som fan och fixade mig och drog till Göteborg igen, därför har jag inte hunnit uppdatera. Har tagit över 230 bilder varav några videos under dessa två dagar så jag har lite att sålla bland och sen lägga upp här.
Idag såg vi Hello Saferide, som var riktigt bra, och så tog vi en runda på Liseberg igen. Mycket bra och kul dag, eller kväll rättare sagt ;)
Känns skönt att kunna koppla bort vissa känslor som uppstår i och med att det bara är en vecka kvar tills min två och ett halvt års göra-inget-period är över. Fast de tankarna kommer ju tillbaka så fort jag kommer hem och alla har gått och lagt sig, då kommer jag på alla saker jag måste göra och borde ha gjort för flera veckor sedan. Jag är verkligen drottningen över att kunna skjuta på saker som är viktiga. Det drabbar ju bara mig själv. Jag får inga pengar och jag får ångest. Känns kul. När man bara kan göra all skit på under en timme och sen är allt över, men nej...man måste ju göra det svårt för sig om man heter Sofia. Hoppas jag får ett ryck och fixar det mesta under fredagen som precis har inletts. Men räkna inte med det.


Hello Saferide


Jag igår

Har precis lyssnat klart på Alex Schulmans sommarprat, rekommenderas. Ska väl försöka mig på att sova snart antar jag.

Later!

Gödeboj

Har varit i Göteborg idag och tagit en runda på Liseberg och kollat på Hammerfall med Emelie och Louise. Skriver mer om dagen efter jag har sovit, men lägger in en bild i nu i alla fall. De kan det där med att slänga med håret må jag säga :p


Zzzz...nej, jag är vaken!

Nej Louise, jag lyssnade inte på dig, att sova är overrated :p
Sov inget igår natt, sov nästan en timme mellan fem och sex på eftermiddagen istället och så har jag fortfarande inte gått och lagt mig än...Så om man inte räknar den lille timmen av sömn (vilket man inte borde för Samah var här och störde mig med en katt, sketunge ;)) så har jag var varit uppe sen fyra i måndags! Hade de gjort ett piller som helt ersatte sömnen (och var hälsosamt...alltså är amfetamin ute ur bilden ;)) så hade jag tagit det. Så tråkigt att sova.

Umgicks med folket på den här bilden ikväll (igår) och fick lite presenter också...udda, udda. Och udda. Men kul :p


Tack strange people :p

Och här har ni dagens (kvällens, morgonens, nattens, gosh I'm confused...) Sofia. Normal. Nja.


Retro-gotta love it

Nu ska jag sminka av mig och sen får jag väl sova antar jag. Man är ju mänsklig trots allt ;)

Later!

Wow

Tittade precis på True Blood med Alexandra. Ren awesomeness i det avsnittet, men cliffhangern?? That's just mean! Vill se NU ju!

Tittade på I Love You Man imorse också innan jag somnade, den var bra! Galet awkwarda lines ibland från Paul Rudd, var tvungen att stänga av ljudet flera gånger :p Älskar Jason Segel!

Kunde inte gå upp förrän vid fyra för att jag somnade vid nio så vi får väl se när jag blir trött inatt. Måste verkligen gå till banken denna veckan, annars finns det ju ingen chans att jag får csn-cash denna månaden...Får tvinga mig till det inom två dagar!

Later!

Vaaaken

Varför sova när man kan titta på jpmetz på blogtv? :P Mycket mer entertaining!

Utöver att titta på jpmetz så kollar jag facebook då och då för att se om Frida har uppdaterat om sin babystatus. Det sista jag läste var att hon tog en långpromenad eller nåt, just march that baby out! :p Jag gillar att cyberstalka familjemedlemmar som ska poppa ut nya familjemedlemmar haha, ja jag är övertrött :p Och nej, jag har inte skaffat facebook! Bojkottar fortfarande, men snor pappas och kollar istället höhö, sneaky ;)
Jag vill sova nu, men det går ju inte förrän jpmetz slutar...kan ju inte missa något, herregud, då slutar väl världen att fungera?! Not really kanske... Buh-bye anyway, c u all tomorrow, or today I guess :p



Nattens pet peeve

Folk som skriver (: istället för :). Just had to get that off my chest. Caaan't stand it.




;)

Uttråkningsbakning på kvällskvisten

Ja, rubriken sammanfattar det hela. Jag hade inget att göra nu på kvällen så jag tittade lite i skåpen och bestämde mig för att göra en blåbärspaj! Mycket gott ;)


Misstänker att jag kommer att baka ganska mycket när jag flyttar hemifrån snart, så jag får väl gå runt och dela ut det jag bakar för att det är mycket roligare att baka än att äta upp allt sen :p Måste kolla upp fina formar och redskap snart så det blir ännu roligare att baka! Presentationen är ju nästan viktigare än smaken ;) Eller nja kanske inte, men viktigt är det.

Funderar på att titta på någon film nu, ska kolla lite vad jag har. Annars blir det väl How I Met Your Mother igen, som vanligt. Har nog tittat på varenda avsnitt minst tre gånger och de flesta mycket mer än det. Igår hittade jag dock ett avsnitt som jag bara hade kollat ungefär hälften på! Det var en lycklig tid i Sofias dag faktiskt ;) Haha.

Om mindre än en timme blir det den tionde augusti, och ni vet väl vad det betyder? Fridas due date såklart! ;) Yay! Hoppas ungen bestämmer sig för att kika ut då! Börjar bli otålig nu ;) Men men, ut kommer den ju nångång i alla fall :p

Later, peeps!

Gårdagens bildregn

Jag är ganska galet trött idag, måste ha järnbrist eller något för det kan ju inte ha något att göra med att jag de senaste dagarna har sovit under sex timmar varje natt, oftast under fyra... Har inte ens orkat tänka tanken på att försöka göra ett inlägg, men kände mig ändå manad att göra det nu för att visa lite bilder från gårdagens kalas. So here it goes! Det blir nog ganska random.



Gissa mina och Alexs skor ;)








Här ville det lilla vithåriga yrvädret Ellijot testa kameran så de följande bilderna är copyrightade av honom ;)





Sötnöt!






Var bara där i tre timmar ungefär för Alex skulle vidare så jag var hemma före tio och då var jag jättetrött, men ändå lyckades jag hålla uppe ögonlocken till klockan kvart över sju på morgonen... Jättesmart. Får se när jag somnar idag, förhoppningsvis tidigare :p

Later!

 

"Snart stänger jag av strömmen om du inte skyndar dig!!"

Är mitt i processen att göra i ordning mig för kvällen, men måste ju lägga upp bilder på mina privata små diskokulor ;)




Koolers ;)

Lägger in en bild på Oskar som Di Leva också, just for fun :p


Nu måste jag fortsätta min förvandling, morsan sitter och hotar mig för jag inte skyndar mig! Buh-bye!

*Bleeeeeeep*...yeah, I can't think of a headline

Tittar på Jake and Amir på youtube. Så. Jävla. Kul. Exclamation point.

Var i Ullared idag, köpte upp alla mina pengar. Köpte fina prylar till my place och lite underkläder och vanliga kläder. Hittade inte så mycket kläder dock, var mest intresserad av inredningsprylarna ;) Köpte självklart nagellack också och andra skönhetsprylar jag så desperat behövde. Ska måla naglarna snart, det blir diskokulanaglar! Fun fun! Har fyra olika nagellack på vänsterhanden nu, var ju tvungen att testa lite.
 
Imorgon står det 50-årskalas på schemat, ute i ingenmansland (Fotskäl) där det inte finns någon mottagning. Eller, det är inte helt sant. Står man längst upp, i mitten, vid en staty, (och väldigt stilla, på den exakta platsen och slutar andas) i morföräldrarnas trädgård så kan man få en pinne på mobilen, om man har tur. Telia funkar dock, men vem har det...förutom väldigt vuxna människor som inte förstår tjusningen med att smsa folk varannan sekund. Knasigt folk.

Nu är det lördag, om än mycket tidig lördag, och det betyder att det officiellt är två, TVÅ, 2 dagar kvar tills min syrra ska poppa ut mitt andra systerbarn! Eller ska och ska, hon är typ beräknad då i alla fall ;) Exciting, exciting! Ska bli kul att se vad som kommer ut och vad den lille kommer att heta. Kommer att bli intressant att lära känna en ny liten människa, får se om han/hon blir som Fanny. Två Fannysar blir kanske en handfull, men roligt blir det i alla fall! That's for sure :)

Nu ska jag fortsätta titta på Jake and Amir, so gooood night everybody!


Foooood

Look what we ate today!



Nej, det gick inte att äta upp allt :p Men apgott var det definitivt!

Indiskinspirerad gryta med kikärtor, röda linser, quornbitar, cashewnötter, olika grönsaker etc. och sallad och naan-bröd som Alex gjorde! Alexandra bakandes...kan ni tänka er? The little one is growing up so fast ;) Man borde göra sån här mat oftare istället för att bara steka eller micra nån grönsaksfärdigblandning eller quorn- eller soja-bollar, -filé eller -korv. Mycket roligare! Bara att slänga ihop en massa ingredienser man tror passar ihop och smaka av då och då, det blir oftast bra.

Tror att vi kommer att åka till Ullared imorgon, pappa har inte sagt nej rakt ut ännu och det brukar betyda att jag får som jag vill. Hade han sagt nej så hade det nog inte dröjt länge innan han hade ändrat sig ändå, jag är rätt bra på att tjata och det är lättare att bara ge upp ;p Hoppas bara jag har en bra shoppingdag, får gå och lägga mig i tid så jag inte blir helt trög.

Later!

Torsdag

(Idag är det två veckor kvar tills jag måste plugga igen, men det nämner vi inte högt...shh)

Igår var ju jag, Louise och Emelie på IKEA i Bäckebol och tittade lite. Jag kom hem med 3 kastruller, en stekpanna, en magnetlist och en hyllsak som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Antingen ha den i badrummet (alltså i min imaginära lägenhet) eller i garderoben som förvaring av smycken och smågrejer. Beror ju helt på hur layouten är i mitt framtida place. Hursomhelst så gick allt på 200 kr exakt så det var fyndigt värre igår. Mycket bra för min tunna plånbok!

Pappa kommer hem om några timmar och då tänkte jag påbörja operation tvinga-pappa-att-köra-mig-till-Ullared-imorgon. Får se hur på han är på den idén för enligt morsan har han jobbat 56 timmar på två dagar. Hur hon har fått ihop det i skallen fattar jag inte riktigt :p Antagligen menar hon sen måndag morgon. Makes a bit more sence that way. Många jobbtimmar är det i varje fall.

Såhär går jag runt hemma nu, jag är shoppingsugen :p

Jag och Alex kanske ska göra indisk mat här hemma ikväll, om jag börjar fixa mig snart vill säga. Annars hinner vi inte :p Naan-bröd måste också göras såklart! Får se hur det blir med den idén. Kanske skulle funka som muta för pappa ;)

Later, peeps!

Idag lyssnar vi på:


Miike Snow-Animal

Varför? För att jag säger så.

I ♥ how I was gonna form a sentence but nothing came out

I was born in a hospital in a city in a state in a country in the world


Höhö, I'm watching sa and pl on BlogTv right now, great way to start the morning :p Haha, bara Alex som kommer fatta vad jag tjatar om nu...om ens hon...

Vaknade vid sju efter att Alex rotade runt i mitt, ehm ok hennes, rum för att hon skulle till Borås. Gick faktiskt och lade mig ganska tidigt igår, sist jag kollade på klockan var den 01:46, men inte tillräckligt tidigt för att gå upp vid sju. Så jag ska dricka lite coffee in a minute or two och senare idag ska jag till IKEA med Louise, yaaay! Om ungen inte har ändrat sig sen igår...She better not have! :p

Later!


Grattis Elinush till 19 år i denna udda värld!


Hang Me Up To Dry

Tog lite bilder på vad jag fick i helgen.



Två jättebra inredningsböcker av Elina och Frans! Tack!



Set med tallrikar i olika storlekar och kaffekoppar av the God-parents! Danke schön!

Purdy stuff, huh? Fick en drös med pengar också, men det hade känts rätt konstigt att fota ;) Vill i alla fall åka till Ullared snart och spendera dem! Behöver shoppa lite skit :p

Later!

Helgen!

Var ett tag sen jag skrev nu, har inte orkat blogga. Har varit för upptagen med att göra saker och inte sova och sen ta igen den sömnen...rejält! Sov i 17 timmar från söndag till måndag och det är därför jag inte ligger och sover nu klockan 6-7 på morgonen :p
Har ju som bekant varit på U2-konserten i lördags och sen tillbringat natten på Gamle Port i typ en timme, sen tjötat, gått runt, käkat, tjötat lite till (bra träning av engelskan, även om personen inte var så behaglig, trodde folk på Chalmers skulle vara lite mer normala i skallen, fick en ros i alla fall ;)) och sen väntat på bussen som gick vid elva. Hem, fixa sig, dricka kaffe. Vid tre kom släkten, vi firade, sen åkte folket hem och jag somnade vid kvart i nio efter att ha varit uppe i 32 timmar! Sov lite på bussen bara, men det räknar vi inte med ;)

Kände inte för att lägga upp tusen bilder på bloggen så jag gjorde en liten film istället. Här är min helg på 3 minuter och 23 sekunder!



Nu ska jag sova, kanske...

Later!

Dagens mysterium

Vem har hängt den här på vår dörr???!

Straaaaange!


Har massa saker att göra nu så nu hinner jag inte blogga mer :p

It's my birthday!

Tänk er, den första augusti klockan 02.15 1989 föddes lilla jag, 20 år sedan idag! Detta firar jag med att lägga upp lite Vintage Sofia-bilder! Se och njut av den här bedårande ungens galna söthet (jag trodde att man skulle bli mindre självgod när man fyllde vuxen ;))!


Vi börjar som nyföding hos Moren och Faren



Morsan ser rätt galen ut på den här bilden och så har vi en tolvårig Frida på vänsterkanten!


Välgödd unge och primadonna i barnvagn


Cuteness overload!


Ettårskalas, i mormors knä


Mit Vater


I partyhatt i Fotskäl och nakenfis i badkaret hemma


Bordsskick zero, sloppy kid ;)


Gillade stora solisar redan då :p


Trapped in the sand!


Herregud, alkobaby! Ser rätt nöjd ut :p


Me and da lil'sis hiding from something unknown :p


Kalas från okänt år. Hur söt är inte Samah längst fram?! Hade den Robynplanschen uppe i flera år!


Jag och kusin Tobbe i Fotskäl, love the outfit :p Not.


En riktigt vindstilla dag


I Slottsskogen tror jag? Helt blond nästan och det ser ut som mina ben växte före min överkropp :p


Framme vid nutid! Tjugoårsåldern ska utforskas och vi börjar med U2 på Ullevi ikväll!

Så, det var inte lite bilder...Hoppas ni orkade er igenom inlägget :p Nu borde jag sova några timmar innan jag väcks av folket här hemma, god natt!

RSS 2.0