Congrats Ems!

♪♫ För det är ingen vanlig dag... ♫♪
♫♪ Med en liten tulipan... ♪♫
♪♫ Ja, må hon leva...
♪♫

♫♪HAPPY BIRTHDAY TO YA, HAPPY BIRTHDAY TO YA, HAPPY BI-IRTHDAY!♫♪

Stevie Wonder sjöng det bäst, grattis till 20 år på denna jord Emelie!! Jag kommer inte att gratta dig för klyschiga saker som att "äntligen får du gå till systemet" utan jag säger; Grattis till att du nu får övningsköra med buss!! Äntligen va? Tänk att det har du inte fått göra förut, det finns alltså många fördelar med att bli äldre ;)
Hoppas du får en fin och überunderbar dag!


Trög som få, det är jag, tralala...la

Jag är trött, ack så trött. Måste få i mig nåt uppiggande för jag känner inte för att sova nu :p
Har kollat på oth, greek och gg idag såklart, sen har vi käkat tacos här hemma och nu på kvällen har jag bara segat framför tv:n. Vill ha en shoppingdag imorgon, men det verkar inte bli något gekåsbesök förrän på torsdag kanske så jag kanske drar till Göteborg eller något. Tror Alex ville dit också, vi får väl se hur det blir. Har haft segaste lovet någonsin, känns inte som jag har gjort någonting så jag behöver verkligen en uppiggande tur imorgon.

Jag kommer aldrig att komma på vad jag vill vara på Halloween! Ska fortsätta kolla runt ikväll, hoppas verkligen jag kommer på något för detta börjar bli löjligt...och frustrerande. Snälla Youtube-guden, gör så det kommer upp 5000 Halloween-tutorials idag!

Nu blir det Brothers and Sisters.

Later!

There was an explosion in my face, OMG! :p

Har lekt lite under måndagskvällen och här är resultatet, bildregn yay! Halloweeninspirerat såklart ;)



Vet fortfarande inte vad jag ska vara på halloween, ska nog fortsätta leka runt med sminket så kanske jag kommer på något :p Nu borde jag nog gå och lägga mig...Later!

Måndag är det väl, tror jag, orkar inte kolla

Det känns som att mörkret ger en en käftsmäll. Poff...aoo. Helvete, vad hände? Var är jag, vilken dag är det? Även om det händer varje år känns det som om någon drar bort mattan under ens fötter och man går in i en annan värld. Samma värld, men ändå annorlunda. Man blir lite segare, lite mer eftertänksam, lite mer introvert. I alla fall på kvällarna, i dagsljuset är man ganska vanlig. Jag tycker om den här känslan ibland, det är skönt att tänka och stanna upp, fundera och ventilera. Jag går nästan inte en sekund utan att lyssna på musik under senhösten/vintern när jag är hemma. Det blir mycket mer singer/songwriter, folkig, lugn, sentimental, underbar musik under den här tiden på året än sommarens mer glada, hoppiga toner. Ur mina högtalare har det idag ljudit Townes van Zandt, James Taylor, Bon Iver, The Smiths, Simon and Garfunkel, Elvis Costello, Leonard Cohen och så vidare in i oändligheten. Nästan. Just nu Damien Rice.

Annars idag har det inte hänt så mycket. Har sett Desperate Housewives såklart, sen har Alex gjort hallonpaj från en påse. Jag bidrog med att vispa vaniljvispen. Alex lagade faktiskt mat också, men jag kände inte för att sluta vara vegetarian idag för att smaka på hennes korvstroganoff, så den kan jag icke bedöma. Att hon råkade halvt skära av sig fingret när hon höll på med matlagningen ska jag inte heller döma ut som att hon är en ovan kock. Det var bara en olyckshändelse, inte alls att hon är ovan med alla sorters köksattiraljer. Hehe. Snäll syrra är jag.

Later!

Otippat, schmotippat

Medan jag väntar på att kvällens filmer ska bli färdigladdade lyssnar jag på ett band jag knappt lyssnat något på de senaste två åren; My Chemical Romance. Det fanns en tid jag lyssnade på dessa låtar på repeat, ungefär vid samma tid på året som nu när det är mörkt hela tiden (jag vaknade ju oftast när det redan var mörkt ute och somnade när det började ljusna på morgonen, konstant mörkerliv) och man inte orkar göra mycket mer än att ha hög musik i hörlurarna. Här är de jag lyssnade på mest, i ingen speciell ordning (Spotifylänkar;)):

Helena
I'm Not Okay
The Ghost of You
I Don't Love You
Thank You For The Venom
Cancer
The Sharpest Lives
Disenchanted
Demolition Lovers

♫♪ Memories, light the corners of my mind... ♫♪


Alex undrade varför jag lyssnar på "sån jävla emomusik", själv tror jag inte på att sätta in musik i såna fack, det som är bra är helt enkelt bra oavsett genre eller stil ;) För mig finns två fack; bra och dålig musik. I den dåliga kategorien finns band som Takida och Nickelback, i den bra kategorien finns allt som jag lyssnar på! ;p

Nu ska jag kolla på Vem kan slå Filip och Fredrik, sen blir det nog film!

Later!

Söndag, mörka söndag

Hjälp, vad mörkt det är! Viiinter! Det gillas ej av mig. Haha, det rimmar.

Igår var jag och the parentals på Ikea, men jag hittade ingenting. Käkade en god quinoasallad så jag antar att besöket inte var helt bortkastat, plus att man fick sin lilla inredningsdos.
Nyss ringde Frida och frågade om jag ville med till Ullared, så på tisdag antagligen blir det ännu en tripp till det stora blågula varuhuset. Får se om jag köper något dock, det var ju inte så länge sen jag var där.
Idag har jag bara segat och lyssnat på lite musik på mtv two, sen har jag försökt komma på vad jag ska vara på halloween, men har inte hittat något kul än. Frustrerande.

Klockan är bara sex och det är helt svart ute. Känns bra. Not. Man får väl ta in så mycket solljus som möjligt nu under dagarna så man inte får panik på mörkret, det kommer ju att vara såhär ett bra tag framöver. Många ljus kommer nog tändas inomhus också. Filmer, te, levande ljus, allmänt mys brukar ju vara vanliga ingredienser i vanligt folks liv såhärårs. Här är det mest tv-serier, cola light, godis, allmänt fakebråk som gäller dock. Funkar finfint det också ;)

Later!


Bye Bye Baby

Lookie lookie everybody, it's out!!
Blodigt ingrepp och en jävla massa jobb, men ut kom den och nu kommer jag att ha ett trevligt ärr istället :p

 

Nästa: tattoo eller annan piercing! Vilket det blir får vi se ;)


Kom på att det är jobbigt att beskriva luftens ljud fonetiskt

Här inne är det bloggtorka. Man kan nästan höra öknens vindar blåsa. Men det ska förhoppningsvis ändras nästa vecka med lite vila i kroppen. Ska bli sååå skönt med ledigt en vecka!

En annan sak som är bra är att jag ska till Ullared imorgon, yay! Lönefredag är kanske inte den bästa dagen att åka dit, men whatever. Jag ska boxas med damerna och herrarna som ställer sig i vägen för mig. Emelie och Louise får klara sina strider själva, jag kommer att ha nog med att navigera min vagn bland nagellacken och tomtarna ;)

Later!

Yay

Fick ett efterlängtat mail från Marks Bostad idag! Fick ett erbjudande om en lägenhet, är trea i kön till just den och har redan klickat ja, så vi får se vad som händer. Yay! Den första januari är det inflyttning på den och det är en etta i assberg, supernära till skolan ;) Hoppas! Spelar ingen roll om den är ful, jag ska ändå måla om den :p


These things makes me happy-snappy!


Måndag

Har varit uppe hela natten och arbetat med min jävla historia så jag är trööööött. Därför bli det inget längre inlägg, vi kör på bilder istället ;) Från lördag kväll och fredag/lördag dag. Börjar med kvällen.


Random, random, random pics. Svennefilm ;) Och så lite baksmälla på det. Lite bara. Alex hade det värre :p


Sööötisar!

Jag återkommer när jag känner mig som en människa i fas igen... :p
Later!

Fredag

Idag har jag haft engelskaprov, sen tog jag bussen till Göteborg för att shoppa lite. Träffade Amra på bussen och när jag kom fram gick jag runt i typ tusen butiker. Kom hem med en ögonskugga och ett läppstift från make up store, två halsband och ett linne som jag kanske ska ha imorgon, vi får se. Åkte med pappa hem så jag slapp slösa mer pengar på bussen, good good.
Ikväll har vi haft Frida, Fanny och Lilly här och vi har käkat skräp och kollat på Vampire Diaries. Sen ville alla kolla på Idol och det ville inte jag så jag gick in i föräldrarnas rum somnade tills Idol slutade :p Har sedan sagt bye bye till Frida och Lilly, Fanny sover över här och så har jag och Alex kollat på Grey's. Jävla intruders säger jag bara! Dumma Mercy West'ers :p

Imorgon ska jag försöka komma på vad jag ska ha på mig, sen får jag väl börja fixa mig rätt tidigt så jag är klar i rätt tid, har ju lite svårt med det där ;)

(Ville bara tillägga: Amra, welcome to the dark side ;))

So you made it start, can you make it stop?

Kan nuförtiden inte hålla mig från att byta nagellack typ varannan dag. Den här gången ska jag försöka att hålla mig ifrån det till i alla fall på söndag, för att dessa naglarna vill jag ha på lördag. De känns lite festliga ;) Men jag lovar inget, jag kanske sitter här imorgon och fixar igen. Ska försöka i alla fall :p
Testade en teknik jag såg på youtube, det blir lite stjärnfallskänsla på detta. Finfint tycker jag. Använde två av lacken jag köpte från Eyeko, de är så söta!



Dagens låt:

Miike Snow-Silvia

(Miike Snow spelar på Parken i gbg den 27 november, bara så ni vet ;))

Spelningen igår var så-hå-hå bra! Han hade massor av energi och publiken var i toppform. Fantastic! Jag tycker nästan Joshuas röst är bättre live än inspelad, mer känsla då. Och det var jättekul att få en historia bakom varje låt. Awesome onsdagkväll!
Hade med kameran såklart så här kommer pics:



Nu ska jag plugga engelska för att jag har prov imorgon... Later!


Haha


JR-onsdag

Joshua Radin-dagen är här! Jag håller på att sminka mig nu, sen måste jag arbeta med historian och sen bär det av till Göteborg. Vet dock inte riktigt när vi åker in, får se när Emelie vill dit ;) Kan kolla upp busstiderna nu...wait just a second.

Ok, here it goes:
  • 16.17 går en som är framme 17.07
  • 16.42-17.32
  • 17.17-18.18
  • 17.37-18.23
Så. När kan du, unge? Jag kan när som helst, fast det kan ju vara skönt att vara i Göteborg en stund innan spelningen så vi hittar de andra och hinner till stället vi ska till. Jag smsar dig sen annars om du inte ser det här ;)

Dagens låt (eller veckans):


Empire of the Sun-We are the People

Min typ av godis

Fick reda på resultatet av mitt svenskaprov idag och läraren var något exalterad. Eller något var väl en understatement, han sa att han aldrig hade sett ett bättre prov och att jag borde bli svensklärare :p Även min ordinarie lärare gratulerade mig till resultatet, udda lektion to say the least. Och de sa allt framför klassen! Jag tänkte säga att jag hade börjat plugga på provet på morgonen samma dag som provet var och att det nog var det lättaste provet jag gjort, men jag ville inte göra läraren osäker på sin göra-prov-förmåga ;)

Såg imorse på min matteplanering att jag hade matteprovet FÖRRA veckan! Jag missade det alltså, kanske borde kolla närmare på planeringen nästa gång. Frågade läraren sen när jag kunde göra provet och det var visst flera som hade missat och det var ganska laid-back när man ville göra det. Man kan antingen göra det på torsdag på extraprovstiden, som jag ska,  eller vilken dag som helst på matteverkstaden. Det var bara sex personer på matten idag, av 28! Matten är inte högsta prioritet på komvux :p

Efter skolan gick jag hem och vid busstationen såg jag Alex som skulle till Tobbe, så jag bestämde mig för att åka till Kinna och kolla lite efter kläder och tvinga Alex att gå runt med mig en stund. Tror ni jag kom hem med kläder? Nope. Gissa vad jag fick med mig! Ja, ni har så rätt. Smink ofc. Max Factor's False Lash Effect och tre saker från Viva la Diva, ett läppstift, ett nagellack och ett rouge. Lite smågodis sådär mitt i veckan.



Nu ska jag kolla serier, det är ju faktiskt TVShowTuesday! Imorgon är det Joshua Radin som gäller! Måste kolla busstider... Later!

Tuesday

Lite irriterande igår när man skulle försöka logga in på bloggen så funkar inte ens sidan. Inga .se sidor funkade ju ett tag och jag läste lite senare att de hade "gått sönder" under typ en halvtimme, men här gick det inte att gå in på någon .se sida utom Aftonbladet enda fram tills midnatt då jag gick och lade mig.

Igår var jag, Louise, Sabina och Emelie på bio i Kinna. Flickan som lekte med elden skulle ses och jag tyckte den var bra, men inte lika bra som den första. Tvåan och trean är ju gjorda för TV från början och har således en mindre budget, så det är klart att allt inte håller samma kvalitet som i en film som den första som hade mycket mer pengar att spendera. Fortfarande sevärd tycker jag!

Nu är det dags att käka frukost och börja fixa mig, så ska jag till skolan sen.

I bilen med Louise och en stalkerpic på Sabina och Emelie ;)

 

Later!


Slappesöndag

Denna söndag är en mycket seg dag. Sitter fortfarande i morgonrocken och har inga planer på att det ska ändras förrän jag går och lägger mig. Det enda jag har gjort idag är typ att måla naglarna (enkla, men kick-ass som vanligt ;)) sen har jag inte gjort så mycket. Eller jo, jag har pimpat min Firefox med nya add-ons, så nu är den kick-ass också.
Måste plugga nu på kvällen, men jag VILL verkligen inte :p Men det måste göras, trots att det är tråååkigt. Bara två veckor kvar tills jag har ledigt en vecka, så skönt! Mycket bra att gå på komvux när man är ledig samma dagar som de övriga små skolbarnen. Nice.


Såhär snygg är min Firefox, jealous? ;)

Later!

Jag är trött, oh so trött

Jag har suttit här vid datorn och fipplat med designen till min sminkblogg nu sen typ nio timmar tillbaka...phew! Det är mycket jobb om man vill få den exakt som man vill. Och jag är ju en liten nörd så varenda detalj måste ju sitta där den ska :p

Nu ska jag slappa lite, sen är det dags att sova! God natt!

Warmth

Idag har jag:
  • blivit väckt tidigt så jag skulle kunna gå till Erikshjälpen
  • segat lite så morsan fick panik på mig
  • gått till Erikshjälpen och inte hittat något kul
  • kollat på Alex som har haft ett antal mental breakdowns angående outfits för ikväll
  • skrattat åt Alex, måånga gånger
  • sminkat Alex när hon hade lugnat ner sig lite
  • käkat middag
  • och nu är jag trött för att jag blev väckt så tidigt
Sen har jag och Alex blivit tillfrågade om vi vill bli LillyVanillis faddrar vid dopet! Crazyness huh? Haha, det känns som om jag nog skulle vara den sista som ska värna om Lillys kristna upplärning, men jag ska nog kunna hålla god min om prästen frågar mig om min kristenhet ;) Ska bli mycket intressant i alla fall, nu måste jag bara hitta den perfekta outfiten till en sådan tillställning. Tur att det är lite tid kvar, det blir någon gång i slutet av november/början av december.

Ikväll blir det nog slappning och chillning, har inget planerat i alla fall och det är väl bra för att jag är trött just nu. Ska nog försöka fippla med en sminkblogg, känns som jag behöver en nu. Då kan jag fullt ut skriva om det jag tycker är kul, som kanske inte skulle vara så intressant för denna bloggen. Har tänkt att starta en ny blogg i flera veckor nu, men så fort helgen kommer och jag har tid så kommer det upp något annat att göra. Måste komma på ett namn också, det är ju det svåraste. Och designen såklart, det tar ju lite tid ;)

Later!

♪♫♪

Denna kväll har verkligen gått i musikens tecken. Har såklart kollat på vem vet mest och postkodmiljonären som den nörd jag är, men sen har det blivit musik både på TV och i högtalarna. Kollade på Doobidoo, där de gjorde en så bra James Taylor-tolkning och sen har jag Spotifyat och Youtubeat som en crazy person. Det har blivit mest Kings of Leon, Kasabian, lite Bill Withers, Cold War Kids och just nu är det älskade Muse som får mina trumhinnor att vibrera. Älskar verkligen deras nya låt Uprising! Samtidigt som jag lyssnar, letar och knarkar musik springer Alex runt och letar kläder. Hon ska träffa sin killes morsa och släkt imorgon på en kräftskiva så hon har lite smått ångest (läs full blown panic attack :p) för vad hon ska ha på sig. Hon håller upp ett plagg och jag sågar eller hyllar. Det har hittills inte blivit nån hyllning ;)


My life
You electrify my life
Let's conspire to re-ignite
All the souls that would die just to feel alive

Freeedag

Har haft svenskaprov idag, tror jag ace:ade det! Sen har jag varit på Skene Järn och de har så många finfina saker där nu att jag nästan går i bitar. Ska köpa massa fint där sen.
Har också precis kollat på Grey's Anatomy, det kändes som det avsnittet var jättekort. Lipade några gånger såklart, love that show!
Nu ska jag och Alex nog till Kinna tror jag, hon behövde shoppa något och jag ska kolla runt lite. Behöver dock kaffe först för jag har bara sovit några timmar inatt och nu har jag huvudvärk. Sååå skönt att det är helg nu!! Hade hellre haft semester nu dock :p :




Sorry, I had to ;) Jag sitter ju vid vardagsrumsdatorn så jag har ont om more recent pics.

Nu säger Alex att hon inte vill till Kinna, så morsan ska dit istället när pappa kommer från vad-han-nu-än-har-jobbat och de får köpa fredagsmyset ;) Blir nog en luuugn helg, kanske är bra att vila upp sig inför nästa vecka som innehåller allmänt skolarbete, två prov och bio, Joshua Radin-spelning och fest på helgen. Blir nog kul.

Later!


Onsdag

Har varit och hämtat ut biljetterna till Mr. Radins spelning nästa vecka. Louise, Amra och Sabina trotsade kylan och kröp ur deras grottor för att gå till Hemmakväll och fröllan ;) Har efter denna kvällen fått lite mer att göra nästa vecka utöver spelningen på onsdag, det blir nog bio på måndag och fest i Fotskäl på lördag. Det ska visst komma runt 120 personer på festen så det ska bli...intressant. Får se vilken typ av folk som kommer, hoppas det blir kul i alla fall ;)

Hade en udda lektion idag, ingen ur gruppen för gruppuppgiften var där så jag fick bara reda på mitt provresultat och hur jag ligger till i kursen och sen gick jag hem. Fick mvg, vilket jag inte trodde så det var kul. Läraren sa att han inte märkte av att jag hade fått hjärnsläpp någonstans, som jag sa att jag hade fått. Han tycker nog jag har lite väl höga krav på mig själv :p Whatever, ska fortsätta såhär så får jag mvg i kursen.

Nu ska jag fortsätta kolla lite bloggar, sen ska jag väl sova nångång. Det är jättejobbigt att försöka komma ihåg alla bloggar jag läser när jag inte har de i bokmärkesfältet på den här datorn. Jävla router som inte funkar, så tråkigt att sitta vid datorn i vardagsrummet. Dagens i-landsproblem = att internet bara funkar på två av de fem datorer som finns i lägenheten :p

Later!

...zZz...

Det borde vara olagligt att behöva gå upp vid den här tiden. Speciellt när man har en åttatimmars skoldag framför sig och inte somnade förrän vid tjugo över två. Ska bli kul att se hur många gånger jag somnar i skolbänken idag. Tror jag börjar med att somna vid matbordet...

Beautiful Monday

Har haft en mycket bra start på veckan hittills. Bra genomgång på svenskan, fick mvg på svenska-provet (yay!), bra grupp på historian för gruppuppgiften vi ska göra nu, soligt och varmt på hemvägen och nu när jag kom hem har mitt paket från Eyeko kommit! Har öppnat det och ska nu utforska grejerna lite mer. The packaging is suuupercute! ;)

Later!

Dagen i bilder

Som sagt så var jag, Alex, Elina och Viktor i skogen i Öxnevalla idag. Vi hittade ganska mycket svamp!

 

På vägen tillbaka till Horred bestämdes det att det skulle begås lite brott. Alex fick uppdraget att stjäla några majskolvar! Haha, vi skyndade oss därifrån ganska fort ;)


Så här fina blev majskolvarna när de var kokta och de smakade bra, även om vi inte hade tid att koka dem så länge som de behövde. Bara bra med lite tuggmotstånd ju ;)
När vi kom hem hade pappa bakat kanelbullar för att det var kanelbullens dag idag, najs!

 

Later!


Söndag

Har beställt biljetterna nu! Can't wait tills den fjortonde oktober, tur att det bara är en och en halv vecka kvar ;)

Har varit i skogen i Öxnevalla med kusinerna och Alex idag och plockat svamp. Ska fixa ihop bilderna jag tog så blir det nog ett inlägg senare ;)

Later!

Joshua Radin!

Gosh, när jag precis är på väg att beställa biljetter till Joshua Radins spelning på Brew House i gbg så är bokningssystemet stängt. Får väl försöka imorgon. Har bestämt att jag vill gå på den nu, även om den är på en onsdag (14 oktober) och jag har prov dagen efter. Bara matte dock. Jag tvingar med mig Alex såklart, eller tvingar gör jag inte. Jag tror hon tycker om Joshua Radin lite mer än jag gör, fast det är bara för att hon har lyssnat mer på honom. Om någon mer vill med är det bara att hojta! Det ska finnas biljetter kvar ;) Hoppas jag i alla fall, jag har ju inte kunnat beställa ännu :p




No Envy No Fear-Joshua Radin

Closer-Joshua Radin

Fredagens pics!

Är helt trött idag, antagligen pga vädret. Zzzzz.....nej, kan ju inte somna när man ska skriva blogg!

Igår var Frida, FannyBunny och LillyVanilli här. Fanny sov över och hon och Oskar spelade Wii och annat till max. Som vanligt alltså ;) Jag konadiserade Fannys naglar lite också när de precis kom hit, så nu har jag och hon lite matchande nails för jag gjorde om mina under natten när jag tittade på My Life in Ruins.

Min kamera funkar som vanligt igen (yay!) så det blev några bilder tagna igår. Enjoy ;) :


Som på första bilden såg hon ut ganska mycket när jag bar runt på henne :p Hon måste tyckt det var kul att skrika på moster ;) Tänk att vara så liten att man får plats på en arm! Crazyness.


1. What is that? 2. Hmm, that looks suspicious... 3. Smiley!


Fina Fanny som hade svårt att hålla huvudet stilla när kameran kom fram :p

Later!

dripp dropp





I think someone pissed off the weather gods





Oh yes, it's a nail post!

Stars, stars everywhere!



Mina konadskills är lite bra i alla fall ;) Kommer att köpa tusen plattor till!

It's up there, most definitely

En av mina favoriter, älskar denna. Och Townes. Såklart.

Townes Van Zandt-Waitin' Around to Die

 

Love this one too


Yay!

Nu funkar det igen! Internetet alltså, på min dator. Happy-snappyness! Det var fel på routern...bajsrouter.

Har haft historiaprov idag. Inte kul, kommer fan aldrig få mvg om jag inte orkar motivera på ett bra sätt varför jag tycker si och så i vissa frågor. Jag är en faktatjej, inte en analystjej. All fakta har jag nog rätt på, men inte det andra. Crap. Fick planering för nästa moment också, det är grupparbete om någon av tre revolutioner som man får välja och det är skriftligt och muntligt. Det muntliga ska man kanske göra som TEATER eller genom att klä ut sig, not looking forward to that... Mörda mig någon, snälla. Har dock inte läst igenom hela planering, bara ögnat det lite snabbt så det kanske blir bättre sen. But still. Aj. Its bad.

Ska göra lite engelskauppgifter snart och föra över bilder från kameran till datorn. JO, just det! Min kameralins åker ut av sig själv nu! *peppar peppar och allt man säger* Nice, me happy :)

Ska lägga in nån bild på mina konadskills sen. Har dock bara gjort vänstra handens naglar fortfarande, har inte haft tid att göra den andra så jag går runt med lite ojämnt dekorerade naglar. Den ena handen är fin i alla fall :p

Later!

RSS 2.0