04:46:54

Dagens mittinattenfilm: Drugstore Cowboy från födelseåret 1989. Kan inte få in det i huvudet att Matt Dillon var 25 redan då! Galet galet. Den var bra tycker jag, hade nog höga förväntningar så den var inte lika bra som jag trodde. But still good.
Måste upp tidigt för att fixa saker, sminka folk och göra andra förberedelser inför kvällen. Sista kvällen 2009. Nästa år fyller man 21... Helvetes jävlar. Tiden går för fort. En bra sak är ju att man kan gå ut när man är i USA, annars vet jag inte så många grejer som är bra med att fylla 21. Vill så otroligt gärna åka till New York 2010, men pengarna finns ju inte direkt där - om jag inte börjar spela på Lotto :p Skulle kunna tänka mig London eller något annat ställe också, bara det finns bra shopping! Bara man får flyga iväg ett par dagar och uppleva en annan stad.

Haha, passande låt som spelas just nu på MTV :p

 

Guten Nacht!


VS

Tittar på Victorias secret runway show nu och käkar skit samtidigt, känns bra :p Jag har sett bilder från det förut och visste att alla hade gått ner ännu mer i vikt i år, men damn va smala alla är! Flera är inte ens snyggt smala, de ser bara halvdöda ut. De brukar ju vara typ idealet i kroppsform, men nu vill man bara se ut som ett fåtal av modellerna, typ Doutzen och några till. Fast de är ju fina ändå, sminket och håret är AWESOME! Och kläderna/underkläderna är också kul.

Nu börjar det igen!

Later!

:)

Istället för att lyssna på musik eller kolla film så sminkade jag mig lääänge och mitt humör stabiliserades ;) Jag blir alltid lugn och glad av att sminka mig, låter kanske ytligt om man är sån lagd att man tycker att smink är ett ytligt intresse. Jag ser det som en kreativ hobby! Det blev midnattsblått och lila, finfint. Nyårsinspirerat. Jag har faktiskt hört nånstans att när man rör ögonlocken så har det en lugnande effekt, kanske därför jag blir gladare när jag står och leker med penslarna. Fina färger att titta på hjälper nog också. Sen kan jag inte vara negativ i kroppen speciellt länge, jag är alltför postivt/optimistiskt lagd :p

Ska måla naglarna senare så man slipper göra det imorgon. Har klippt av mina fina långa naglar för att de såg lite wonky ut så nu har jag kortkortkorta mininaglar, de ser ut som jag har barnhänder :p
Film kanske står på schemat sen också, we'll see.

Later!

FanFanFan

Nej, jag lyssnar inte på Thåström nu, jag är arg. Fick brev idag från Komvux och två av mina kurser startar inte! Och så hade de inte lagt till en annan kurs som jag sökt. Så nu har jag bara 250 poäng denna terminen och man måste ha 450 för att få fullt studiemedel! Måste skriva in mig på andra kurser nu, hoppas de har plats och att allt inte blir struligt... Skit Skit Skit, varför kan inte allt gå smidigt??
Sen fick jag reda på att pappa ska åka till Litauen igen på MÅNDAG, aka flyttdagen. Kul, jättekul. Den enda som har körkort i här hemma. Får se hur det här löser sig.

Jag ville ju gå upp tidigt idag, men så gick jag såklart och lade mig vid åtta och vaknade för en stund sen. Det börjar redan bli mörkt. Har inte sett dagsljus på flera dagar, inte bra. Imorgon är det nyår och jag har inget att ha på mig, kan typ inte shoppa nu ändå för alla ställen är väl stängda för året, sen vet jag inte ens vad som händer imorgon så det lär ju bli en kul dag. Yay. Så positiv jag känner mig idag. Not.

Måste käka frukost/middag så jag blir piggare och gladare. Sen får det väl bli musik eller film idag så mitt humör stabiliseras. Later!

Är det väldigt tidigt eller väldigt sent?

Har sett New Moon igen med Alex ikväll, sen under natten har vi sett The Blind Side som jag nämnde i inlägget under. Orkade inte vänta tills den kommer till Sverige. Den var super, you should see it! Nu borde jag väl sova, men det lockar inte. Måste egentligen börja packa iordning lite skit imorgon, jag ska ju flytta på måndag! Behöver ju inte ta upp allt på samma gång för att de ska tapetsera och så, men jag måste i alla fall ha lite mer ordning bland mina lådor. Får väl sova några timmar så orkar jag mer.

Näst sista dagen på året nu då. Känner verkligen inte för att göra något på nyår. Nyårsfirande intresserar mig inte alls iår, nästa år får man planera nåt kul i förväg så man är lite taggad. Får väl se hur det blir. Later!

Avatar Schavatar

Jag vill se Avatar i 3D NU! Har pimpat min telefon med Avatartema nu också :p
Har tusentals filmer jag vill se nästa år, det kommer att bli ett bioår. Snabba Cash, Alice in Wonderland, Sherlock Holmes, The Blind Side, Sex and the City 2, Harry Potter 7 part 1, The Twilight Saga: Eclipse, The Rum Diary, Robin Hood, Dear John, Valentine's Day, Shutter Island, Remember Me, Date Night, Prince of Persia (bara för att se Jake Gyllenhaal supertränad ;)), Due Date... and so on and so forth. Finns säkert fler man vill se sen när alla trailers är ute. Kommer att bli pank ju :p

Var uppe till tio i morse och vaknade vid halv fem. Inte vänt på dygnet alls alltså. Kollade på blogtv och ustream med massa youtubare. Fun fun! Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe. Fast på kvällen då. Later!


400. Hurra hurra, hu-hu-ha den äran!

Gosh, här skulle jag in och skriva ett inlägg om nya ICA-reklamen och så ser jag att det är mitt 400:de inlägg nu! Grattis till bloggen! :p
Har inte direkt gjort något idag för jag vaknade av att morsan skrek på mig för att klockan var fem... Inte så bra kanske, men jag har ju bara en vecka på mig att vara en jobbig unge som bor hemma och sover lääänge. Borde göra en försenad tonårsrevolt nu kanske, hehe ;) Poor mommy. Nej, men tillbaka till det jag skulle skriva. ICA alltså. Så bra ny reklam! Fun fun.

 

Later!

 


Wake

Första inlägget när julen är över och jag borde väl säga något om att julen var underbar och jättetrevlig and all that jazz, vilket den faktiskt var, men jag väljer att lägga in den här låten istället. Sitter här mitt i natten och lyssnar på massa musik som så många gånger förr och lyssnar just nu igenom Hospice av The Antlers. Ska köpa skivan så snart jag kan. Alla texter och melodier är bara så rätt. Jag är världens största sucker för bra texter, jag lever typ för musik känns det som ibland. Lever genom musiken. Låter andra sätta ord på känslor på en sätt jag antagligen aldrig kommer att kunna. Jag nöjer mig med att lyssna och känna och tänka. Låter andra skriva och musicera. Är obeskrivligt glad för att det finns så många kreativa och känsliga människor ute i världen.
Att leta, lyssna, hitta ny meningsfull musik mitt i natten är bland det bästa jag vet. Andra kanske tycker att det är alldeles för lugnt och jobbigt att lyssna på, men det gör inte jag som tur är. Det är liv genom melodi.

Det här är Wake. Av The Antlers. Såklart.

 

With the door closed, shades drawn, the world shrinks.
Let's open up those blinds. But someone has to sweep the floor,
pick up her dirty clothes. That job's not mine.
Now that everyone's an enemy, my heart sinks.
Let's put away those claws.
I don't blame them for their curtains-calls because I pulled the rope.
I wanna call them back out for applause.

Spring and Thompson on the first of May is horrible.
We hid in catacombs. So now I'm sleeping next to mousetraps,
in a bed of all our clothes, while I hope that she won't come home.
It was easier to lock the doors and kill the phones than to show my skin,
because the hardest thing is never to repent for someone else,
it's letting people in.


Well you can come inside, unlock the door, take off your shoes.
But this might take all night,
to explain to you I would have walked out those sliding doors,
but the timing never seemed right.
When your helicopter came and tried to lift me out,
I put its rope around my neck.
And after that you didn't bother with the airlift or the rescue
- you knew just what to expect.

That with the door closed,
shades drawn, we're dead enough.
They don't open from outside.
And someone has to speak with their teeth behind their tongue,
to never let that right be denied.
We can't rely on photographs and visitation time,
but I just don't know where to begin.
I wanna bust down the door,
if you're willing to forgive.
I've go the keys, I'm letting people in.

Don't be scared to speak,
don't speak with someone's tooth,
don't bargain when you're weak,
don't take that sharp abuse.
Some patients can't be saved, but that burden's not on you.

Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.
Don't ever let anyone tell you you deserve that.

Julaftonsnatt

Håller på med mina quornbullar nu, de jävlarna bara faller sönder. Irriterande. Har inte hunnit göra dem förrän nu för att jag har fixat med klappar och färgat håret. Samma toning som förra gången så nu är håret typ brunt igen. Är det inte definitionen av sinnessjuka: att göra samma sak på samma sätt och förvänta sig annat resultat? Jag vill ha rött hår ju! Ska ta en annan toning nästa gång :p
Innan jag får lägga huvudet på kudden ska jag måla naglarna också, kan inte ha samma nagellack i tre dagar ju. Blir nog något juligt troligtvis.

God Jul alla fina människor därute! Hoppas ni får en fin julafton, vad ni än gör - jobbar, myser, äter, kollar Kalle, är med släkt och familj, är ensam, får tusen julklappar, får noll julklappar, älskar, saknar, är i Sverige eller utomlands ETC ETC. Sänder ut positiva tankar och julkänslor till alla! Förät er inte på köttet nu heller, ät sojakorv och quornbullar istället ;) Mycket godare! Och glöm inte Kalle klockan tre, bara för att man är tjugoplussare nu (skjut mig) så måste man faktiskt kolla på detta underbara lilla julprogram. Tycker jag. Och vad jag tycker är lag. Borde det vara i alla fall. ☺

Ha en trevlig dag helt enkelt. Och en trevlig juldag och en trevlig annandag och en trevlig resterande vecka, månad, år, decennium! Trevligt, trevligt, trevligt. Så. Nu var min rantande trevlighetsinlägg över.

Later!

ho ho ho, the merry kind not the slutty one ;)

Nu är det ljuvligt juligt på bloggen, känns redan som man får mer julkänsla av att bara kolla runt här ;) Måste tvinga mig själv till att sova snart för det är ganska mycket som måste göras imorgon och vi ska till Kinna tidigt. Ska göra quornbullar imorgon, ska göra stor sats för de är sååå goda. De är nog det bästa på hela vegetariska julbordet tror jag. Ska kolla också om jag känner för att göra något annat vegetariskt, annars blir det quornbullar/bollar och köpt sojakorv som jag tar med mig till Horred på julafton. Käkar ju pappas morot- och kålrotslådor och potatisgratäng/fake-janssons och lite annat som finns på julbordet. Blir nog bra.

Vi har fixat en julgran idag och pyntat den såklart. Nedan följer ett par mobilbilder av denna underbara kreation. Försök räkna jultomtarna i bokhyllan :p



Later!

OH MYYY GOOOOD!

Såg det här hos Bjooti alldeles precis. En palett från underbara Urban Decay med Alice in Wonderland!!! Släpps visst endast i England i 2000 exemplar, men ändå... JAG VILL HA!





Holy sweet Bejeeebus!

Dan före dopparedagen!

God Jul från oss på Hedbovägen, nu är det ju bara en dag kvar till julafton! Höll på att dö av skratt när jag såg morsans nisse i den här :p


The original GG

Goodness gracious, kom precis på att man kan se på Gilmore Girls när man vill om man har ett fungerande internet! Hade inget att göra, ville inte sova (big surprise there) och så fick jag denna briljanta idé i huvudet. Säsong två, here I come! Det jag önskar mest i världen (förutom världsfred förstås) är alla sju säsonger av GG i en fin liten box. Den skulle göra sig alldeles utmärkt på en hylla eller tv-bänk i Assberg.

Nu tittar jag på säsong två avsnitt fem. Undrar varför jag gillar det här avsnittet? Hmm.


Cuteness

På allmän begäran (och med allmän menas Fridas) så kommer här bilder på Fannys svarta megapuffiga julklänning och Lillys überadorable rosa klänning, med en guldig liten kofta som vi råkade köpa också ;)



Tog bilderna med mobilen, orkade inte leta batterier till kameran :p

Tycker att H&M borde göra den rosa klänningen i vuxenstorlek för den är så flowy och underbar i verkligheten! Cuuute.

Jäklar

Brittany Murphy död? Did not see that one coming...



Lördag kväll

Jag gick upp för 20 minuter sen! Måste nästan vara nytt rekord. Missade dagsljuset helt... Inte helt bra. Får gå upp tidigt imorgon istället!

Det var egentligen allt jag ville säga. Intressant va? Later!

Clippies make me happy

När jag är arg eller frustrerad så hjälper det alltid att kolla på Youtube-klipp för att bli glad igen. Det här såg jag för flera år sedan och har inte tittat på det på jättelänge, så när Alex Schulman skrev om det på sin blogg nyss så var jag tvungen att kolla upp det igen. Så bra. Så bra.


Crap crappy crap crap

Nu är jag arg. Får inte nycklarna förrän den fjärde januari! En vecka innan skolan börjar. Varför ska lägenheten bara stå helt tom däruppe över jul och nyår, så jävla onödigt! Vill ju måla och fixa till stället. Bajs, bajs, bajs.


Över två veckor av väntande, orka. Jag har inte tålamod nog för sånt här.

Later!

Ny trailer! AiW

Ska blir såå kul att se den här om några månader!


Satisfied

Fick mail från matteläraren för någon timme sedan, stackars folk som måste va uppe så sent och rätta prov fast de har ju lov snart också ;) Trodde jag skulle få typ g och var rädd att jag skulle få ig bara för att jag hade missat att göra ett moment plus att jag fick hjärnsläpp på ett prov, men jag fick vg. Det får jag vara nöjd med eftersom jag gjorde hela kursen på mindre än en vecka :p Inte att rekommendera btw! Sen ska man ju helst göra några uppgifter i boken också innan man gör prov, men det gick ju uppenbarligen att gå en hel termin utan att göra ett enda tal förutom prov sista veckan och sedan bara läsa sammanfattningarna. Nästa termin blir det dock pluggstuga uppe i Assberg! Om man bara håller sig i takt med alla uppgifter man får i ämnena så är det inte så jobbigt att plugga, det blir betydligt jobbigare om man får en massa saker bakom sig.

Utvärdering på denna terminen: lite till inget plugg och ok resultat. Ville ju ha alla mvg, men det blev två vg och två mvg. Nästa termin blir det 6 mvg:n! (Om jag kommer in på alla kurserna förstås) Mest arg är jag för historia-vg:t. Hade jag bara pluggat lite till till sista provet och inte skitit i det fullständigt så hade jag fått mvg. Damn! Men jag ska slå bort alla de dåliga tankarna från den skiten och bara koncentrera mig på hur underbart det är att vara ledig. Finns ju ändå inget jag kan göra åt saken.

Jag har världens mest underbara naglar just nu, just so u know. Rödglittriga med grönglittrig accentnagel. Juligt så det förslår! Skulle egentligen ha det så här på julafton, men orkade inte vänta :p Christmas all around!!

Later!

Leeeeeeeeeeeeeeedig!

Japp, som Louise sa i inlägget nedanför så är jag ledig nu! Finally!!! Nu ska jag slappa till tusen, sen blir det jul och flytt. Wunderbarigt!


Sleepy (eller flyende)

Orkar inte bry mig om pluggerier nu så jag tror jag ska gå och lägga mig och sen gå upp vid typ tre och göra inlämningsuppgiften. Hoppas den är lätt för annars är jag screwed :p

Efter tolv imorgon är jag ledig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är lite glad för det ;p

Merry Christmas, GH-lovers!

Här har vi en julfirare av rang! Han har gjort hela sitt hus till ett christmas guitar hero-spel, coolers. Smart dude, fast det hjälper ju lite att han har jobbat för Disney inom special effects ;)


Varning

Titta inte på Svenska Hjältar-galan om ni är lika blödiga som jag. Snyft snyft, snurvel, blubb. Typ. Jag gråter oftast inte för sorgliga saker, men när andra personer är så lyckliga då jävlar lipar jag :p

Får väl titta på Ullared istället ;)

Someone slap me

Mitt ibland tankar som "undrar om jag får sympati-mvg:n om jag hoppar från balkongen och råkar skadar mig lite?" och "kanske den här supersalta lussekatten får min hjärna att smälta och jag kan få läkarintyg på att de inte får sätta betyg på mig än, inte förrän jag hunnit klart med alla skitskolsaker i alla fall..." så lyssnar jag på dessa två låtar jag inte lyssnat på på evigheters evigheter och fullkomligen ÄLSKAR! (och det tar emot för mig att säga att jag älskar två Mariah Carey-låtar, men ibland får man erkänna sånt ;)) :




Den första lyssnade jag på jagvetintehurmångagånger för några år sedan och det kan Alex intyga :p Tur för henne att hon inte är hemma idag för det lär bli ett antal lyssningar idag. Den andra lyssnade jag också ganska mycket på på den tiden. Goodness in a jar.

Idag hade jag mitt första matteprov av typ femton de kommande dagarna. Nästan. Precis före jag skulle gå in i salen sprang min svenskalärare in i mig och informerade mig om att om jag inte skickade in min filmreflektion inom några timmar så skulle jag få sänkt betyg. Och jag sa självklart sanningen till honom om att jag inte har gjort den. Nej. Det gjorde jag ju såklart inte. Jag ljög på det sätt bara jag kan och sa att "det var ju synd att jag inte har med den idag, men när jag kommer hem så skickar jag in den direkt! Jag kommer dock hem ganska sent idag...".  Alltså lovade jag att skicka in en uppgift som jag inte har skrivit ett ord på på en serie som är 4x90 min och jag har sett HÄLFTEN av. Det skulle alltså ta tre timmar att bara kolla klart på serien och sen skulle jag skriva skiten, mvg-nivå, och skicka in den före femtiden.
Jag fick springa hem efter provet, som tur var sprang jag in i min historielärare och sa att jag inte kunde komma på lektionen idag för att jag skulle iväg på "något". Sökte massa på internet samtidigt som jag skrev, hittade på en massa skit och skickade in en stund efter fyra när jag hade tio minuter kvar att se av serien. PUH! Tänkte jag...sen så SKJUTER de ju såklart en av huvudpersonerna i sista minuten, när jag redan skickat in! Men det påverkade inte min reflektion så mycket som tur var :p

Nu ska jag börja plugga på mitt historiaprov på första vk, mellankrigstiden och andra vk som jag har om tolv timmar. Måste få mvg på det också, annars får jag bara vg. Och så har jag matteprov imorgon också. Sen ska jag göra en inlämningsuppgift hemma imorgon, också matte, och lämna in på fredag när jag ska göra en lab i, you guessed it, matte (hurmannugördet?). Nationella (matte duh!) i tre och en halv timme på tisdag sen är jag FRIIIIIII!!!!!!! Tills den elfte januari i alla fall, när jag börjar igen och har fler kurser än jag haft i höst. Wish me luck... Tänker i alla fall göra allt i tid nästa år så man slipper stressa så mycket. Att göra en hundrapoängsmattekurs på några dagar rekommenderas EJ!

Off to the pluggstuga I go!

Åh Mah Gah

Jag vill ha den här katten. Utropstecken. !.

Såhåhå söt!

 

(In other news, jag har prov idag och har inte börjat plugga ännu...känns stabilt. Tur att det är i engelska :p)


1 december's wanna see

Ok att det är december nu, men jag vill ändå se en film som inte är ute förrän runt Valentine's Day. Vem är inte med i den här filmen? (Det var inte en invitation att börja nämna folk som är med, i så fall kan jag börja och säga Robert Downey Jr., Jack Nicholson, Philip Seymour Hoffman, Susan Sarandon...så. Beat you to it ;))

 

Later!


RSS 2.0